Επειδή, όπως φαίνεται, θα έχει δρόμο αυτή η ιστορία, εάν τελικά κάποιο κόμμα φιλοτιμηθεί και καταθέσει την τροπολογία στη βουλή και επειδή έχει ξεσπάσει μεγάλη διαδικτυακή διαμάχη για την ορθότητα ή τα νομικά κενά της τροπολογίας, παρακάτω δημοσιεύονται η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπως ψηφίστηκε και 4 ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις για την νομική διάσταση του θέματος!
Για τον ιστορικό του μέλλοντος περισσότερο!
...Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μαρτάκης έθεσε προς ψήφιση τις δύο (2) προτάσεις
Για τον ιστορικό του μέλλοντος περισσότερο!
...Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μαρτάκης έθεσε προς ψήφιση τις δύο (2) προτάσεις
Α) Η πρόταση της Διοίκησης έλαβε είκοσι έξι(26) ψήφους ΥΠΕΡ των κκ. Δημοτικών Συμβούλων:Ανδρεάδη Σάββα, Αρετή Αικατερίνης, Βαρλά-Μαρκογιαννοπούλου Σταυρούλας, Βήχου-Στεργίου Σταματίας, Δασκαλάκη Ευστράτιου, Δατσέρη Βασιλικής, Διακάκη Ευγενίας, Διαλινάκη Παναγιώτη, Θεόδοτου Μιλτιάδη,Καμά Παντελεήμονα, Κασιμάτη Αγγελικής, Κατσαφάδου Κυριάκου, Καψετάκη Γεώργιου, Κούβαρη Παναγιώτη, Κουλίζου Μιχαήλ, Λάλου Μηνά, Μαντουβάλου Μαρίας, Μαρτάκη Νικόλαου, Μαυρούτσου Παναγιώτη, Μιχάλογλου Στυλιανής, Μπαξεβάνη Πολυάνθης (Πωλίνας), Περδίκη Παναγιώτας, Σταυριανάκου Μιχαήλ,Συράκου Σταυρούλας, Τσίγγερη Βασιλείου, και Τσοτσάνη-Δριτσάκου Σταματούλας (Ματούλας).
Β) Η πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου -Δραπετσώνας έλαβε τρεις (3) ψήφους ΥΠΕΡ των κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων: Γεωργίου Καλαμαρά, Γεωργίου Αρφαρά, και Παναγιώτη Καραγιαννίδη.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν οι κκ.Δημοτικοί Σύμβουλοι:Αλεξίου Κων/νος, Αντωνοπούλου Μαρία, Βρεττάκου Νικολάος,Θωμαΐδης Δημήτριος, Φίλιππος Καμπούρης, Ιωάννης Τζιώτης, Γεώργιος Τσιρίδης.
Κατόπιν τούτου το Σώμα: ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ με είκοσι έξι (26) θετικές ψήφους
Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει:
Α) Να κατατεθεί προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, με βάση τα στοιχεία του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου που αποδεικνύουν ότι οι ρυπογόνες βιομηχανίες αποτελούν πηγή δυσοσμίας και επικίνδυνων χημικών ενώσεων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αίτηση για την ανάκληση τώρα της άδειας λειτουργίας της Oil one.
Β) Να ζητηθεί από τα πολιτικά κόμματα να υιοθετήσουν σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο η οποία θα επιβάλλει τη μετεγκατάσταση της Oil one, της Lafarge και την απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.