Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

"αυτοδικαίως ...άνευ άλλης προϋπόθεσης"

Η δημοτική αρχή μετά τον "διάλογο" που ξέσπασε την επομένη του δημοτικού συμβουλίου στις 24-06-2020, κάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν να τροποποιήσουν την τροπολογία που ψήφισαν συμπληρώνοντας με τη  φράση, χρησμό: "...επέρχεται αυτοδικαίως απομάκρυνση των δραστηριοτήτων αυτών άνευ άλλης προϋπόθεσης...".
Πραγματικά η διατύπωση της φράσης που συμπληρώνει την τροπολογία, η οποία ήδη έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, είναι ευρεία και πετυχημένη! Καλύπτει τα πάντα. Δηλαδή, κάποιος μη ειδικός καταλαβαίνει ότι  ακόμα και εάν υπάρχει κάπου ξεχασμένο ένα άρθρο,  από την ανάγνωση του οποίου θα προκύπτουν τυχόν προϋποθέσεις για το θέμα, δεν το επηρεάζει! Ακόμα υπάρχει και το "επέρχεται αυτοδικαίως" (Αυτοδίκαια:  χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία ή απόφαση!). Τι ωραία! Να είναι όλα τόσα απλά;

Η τροποποίηση ψηφίστηκε από όλους ή σχεδόν από όλους*, το θέμα έκλεισε και έμειναν τα κείμενα των προηγούμενων ημερών να θυμίζουν ότι η ζωή τραβά την ανηφόρα, γενικώς! 
Από εδώ και πέρα, η τροπολογία θα πάει στο δημοτικό συμβούλιο για να την δουν και οι υπόλοιποι και θα την ψηφίσουν. Αφού λοιπόν η τροπολογία της τροπολογίας περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, και καλό είναι να ψηφιστεί από όλους, θα δοθεί στα κόμματα της βουλής, τα οποία  θα την επεξεργαστούν και θα την καταθέσουν προς ψήφιση. Βέβαια, τίποτα δεν είναι απολύτως σίγουρο! Ζητούμενο είναι ποιο ή ποια κόμματα θα την καταθέσουν και εάν θα καταθέσουν την ίδια τροπολογία. 

Τελικά η τροπολογία, εκτίμηση είναι, δεν θα ψηφιστεί, μακάρι να συμβεί το αντίθετο! Η προσκόμιση της στα κόμματα μοιάζει περισσότερο ως πολιτική κίνηση για να καταγραφούν φίλοι και αντίπαλοι και το θέμα να συζητηθεί και σε άλλα επίπεδα!Έτσι θα κλείσει και αυτός ο κύκλος για το θέμα που 6 χρόνια τώρα αναστατώνει τις ζωές μας! 

Ιδιαίτερη σημασία έχει, και ίσως είναι πιο σημαντικό από την τροπολογία, ότι από  τις συζητήσεις που ακολούθησαν  προέκυψε και η απόφαση για να κατατεθεί  αίτημα για ανάκληση της άδειας τεκμηριωμένο με τα νέα δεδομένα από τα παραδοτέα του Δημόκριτου
 Η κίνηση αυτή έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι πέρα από την απόφαση του υπουργείου, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι θα εισηγηθούν, μελετώντας τα επιστημονικά ευρήματα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ή εθνικές οδηγίες για το περιβάλλον και τη διαβίωση στις πόλεις, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της υπογραφής τους! "Ουδέν κακόν αμιγές καλού" που λένε!
...
Ουφ, πάει και αυτό! Ήρθε και το καλοκαίρι, σιγά σιγά θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, περιμένοντας, ίσως, το επόμενο έντονο επεισόδιο δυσοσμίας!

 ΥΓ*. Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συνήθως δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για να μάθουμε λεπτομέρειες (ποιοι και πως).  Ούτως ή άλλως τα δημοτικά συμβούλια γίνονται σε "στενό κύκλο" και γενικώς δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις. Ούτε βέβαια, για τη συγκεκριμένη συνάντηση των επικεφαλής, υπήρξε επίσημη ενημέρωση. Άλλωστε είναι και καλοκαίρι και ...γενικώς, υπάρχει σεβασμός στα μπάνια του λαού!
Η διευκρίνηση είναι απαραίτητη γιατί το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από πληροφορίες εδώ και εκεί και τα κείμενα που δημοσίευσαν οι Γ.Τσιρίδης, Π.Καμάς, τα οποία περιέχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη φράση  "άνευ άλλης προϋπόθεσης..."