Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η "τροπολογία" φέρνει συμβούλιο των επικεφαλής δημ. παρατάξεων!


Η μεγάλη διαδικτυακή "διαμάχη" για την ορθότητα ή τα νομικά κενά της τροπολογίας για τη μετεγκατάσταση της Oil one, της Lafarge και την απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ που προκλήθηκε μετά την ψήφιση της (εδώ), πιθανόν να έφερε την ξαφνική σύγκληση του άτυπου συμβουλίου των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Στο γραφείο Δημάρχου, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00, καλούνται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για συζήτηση επί των θεμάτων: 

α) Ανάκληση άδειας OilOne 
β) τροπολογία για μετεγκατάσταση.

Δεν είναι γνωστή η εισήγηση και τι ακριβώς θα συζητηθεί! Πιθανόν να συζητηθούν τα επόμενα βήματα ή η τροποποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Ακόμα, δεν είναι γνωστό, εάν θα τροποποιηθεί το κείμενο σε σχέση με αυτά που προβλέπει το άρθρο 70 ή σε σχέση με αυτά που έφερε στη συζήτηση με την τοποθέτηση του ο βουλευτής Γ. Ραγκούσης.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι το κείμενο θα πήγαινε στα κόμματα όπως ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Τα κόμματα, αν το θεωρούσαν σκόπιμο, θα μπορούσαν να κάνουν κάποια αλλαγή με σκοπό "να συντάξουν μια τροπολογία που να είναι, κατά τη γνώμη τους, νομικά ορθή, προκειμένου να επιβάλλουν τη θέληση όλων των κατοίκων του Δήμου, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά". Βέβαια, εξίσου και ακόμα πιο σημαντικό είναι και το πρώτο θέμα "η ανάκληση άδειας OilOne".  

Οπότε, η εισήγηση θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, γιατί υπάρχει πλέον η δεύτερη ματιά, και η κάθε πρόταση για αλλαγή έχει ζυγιστεί! Επιπλέον,  η ανάκληση της άδειας, στο βαθμό που εξαρτάται από τον δήμο, είναι θέμα που για πρώτη φορά έρχεται προς συζήτηση μετά και την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αποφάσισε να κατατεθεί αίτηση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας!
Το σίγουρο είναι ότι το θέμα είναι στο τραπέζι, προχωράει και δεν έχει ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι, απασχολεί τους ανθρώπους του δήμου και αυτό, σε κάθε περίπτωση, καταγράφεται στα καλά νέα της ημέρας!