Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Ξεκίνησε η ενημέρωση των κομμάτων για την απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών

Τις επαφές με τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου για την τροπολογία σχετικά με τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την πόλη μας, ξεκίνησε σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και τον επικεφαλής της παράταξης «Κερατσίνι- Δραπετσώνα Αλλάζουμε» Π. Καμά.
Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε με την Α. Καραμανλή, αναπληρώτρια γενική γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., καθώς επίσης με τη Φ. Μπακαδήμα, βουλεύτρια β’ Πειραιά και γραμματέα της ΚΟ του Μέρα25 και τον Αλ. Σμυρλή, διευθυντή της Κ.Ο. του Μέρα25.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους και των δύο κομμάτων διεξήχθη σε καλό κλίμα. Η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου μετέφερε την απόφαση της πόλης για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό, ενώ παράλληλα ζήτησε τη σαφή θέση των πολιτικών κομμάτων, καθώς και την υιοθέτηση από την πλευρά τους της σχετικής τροπολογίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απ’ τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΜεΡΑ25 δήλωσαν ότι θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για τη θέση που θα πάρουν οι Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες για την τροπολογία του Δ.Σ.Π.Καμάς: Συμμετέχουμε σε κάθε ενέργεια που θα βοηθήσει την πόλη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα της προβλήματα. Σήμερα πλαισιωσαμε το Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο στην συνάντηση και με την κυρία Καραμανλή , εκπρόσωπο του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και με την Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Μερα 25.Η πόλη μας πάνω από όλα


ΥΓ.  Οι άλλες παρατάξεις δεν έστειλαν αντιπροσώπους;


Ανακοίνωση: Ναι στην τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου από το ΜέΡΑ25