Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ανυπόφορη δυσοσμία από το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης Φυλής!

Η ανάρτηση είναι από το "δυτικό μέτωπο", το οποίο πιθανολογεί  ότι η δυσοσμία που εκδηλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή της δυτικής Αθήνας προέρχεται από το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης – κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και ειδικότερα από την γραμμή επεξεργασίας βιοαποβλήτων.
Ένα παρόμοιο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο ΣΧιστό, το οποίο στο τέλος θα έχει και καύση! 
Οι φορείς, οι συλλογικότητες της περιοχής, η δημοτική αρχή πρέπει  βιαστούν για να αναστείλουν αυτούς τους σχεδιασμούς! Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια θα υπάρχει  το δυσάρεστο πρόβλημα για ποια δυσοσμία θα διοργανώνονται οι κινητοποιήσεις!

...
<Ανυπόφορη δυσοσμία από το ΕΜΑΚ Φυλής . Απαιτούμε την άμεση παύση της λειτουργίας του ΕΜΑΚ.
Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής υποφέρουν καθημερινά λόγω της δυσοσμίας που προκαλείται από την οργανωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων της Φυλής (ΟΕΔΑ) που λειτουργεί με ευθύνη του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Το φαινόμενο της δυσοσμίας είναι έντονο και εκδηλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα όμως τις απογευματινές κι τις βραδινές ώρες.

Πιθανολογούμε ότι η δυσοσμία προέρχεται από το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης – κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και ειδικότερα από την γραμμή επεξεργασίας βιοαποβλήτων.


Ανάλογα με τη φορά του ανέμου, οι οσμές μεταφέρονται σε ακτίνα χιλιομέτρων και επηρεάζουν την ατμόσφαιρα στους δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Αγ. Αναργύρων - Καματερού και Πετρούπολης. Η δυσοσμία είναι τόσο έντονη, ώστε προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, προβλήματα στις αναπνευστικές οδούς (έντονο κάψιμο) και γενική δυσφορία. Τα προβλήματα αυτά επιβαρύνουν περισσότερο τα παιδιά, καθώς και άτομα μεγάλης ηλικίας και με άλλα προβλήματα υγείας.

Επειδή η συνεχιζόμενη διάχυση της δυσοσμίας βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία χιλιάδων πολιτών και εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα οι αιτίες που προκαλούν την δυσοσμία και να καταλογιστούν ευθύνες .
Μέχρι όμως να διερευνηθούν οι αιτίες που προκαλούν την δυσοσμία και να αποδοθούν ευθύνες, απαιτούμε την άμεση παύση της λειτουργίας του ΕΜΑΚ Φυλής.
Ταυτόχρονα προειδοποιούμε πως δεν θα δεχτούμε την λεγόμενη «Αναβάθμιση και λειτουργία του ΕΜΑΚ και μετατροπή αυτού σε "πράσινο εργοστάσιο"» προκειμένου να δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τόνους βιοαποβλήτων και ζητάμε την άμεση ανάκληση της 430/2019 απόφασης της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για την μετατροπή του ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τις δημοτικές αρχές της περιοχής να ενεργοποιηθούν άμεσα για να προστατεύσουν την υγεία των δημοτών τους και τους πολίτες να αναλάβουν κάθε δυνατή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού και να ασκήσουν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του ΕΜΑΚ Φυλής.


η απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για την μετατροπή του ΕΜΑΚ σε "πράσινο εργοστάσιο" ΕΔΩ

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο>