Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Παράταση για την ολοκλήρωση των έργων και παράδοση της πλατείας Κύπρου

Στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει τη Δευτέρα 4-11-2019 υπάρχει θέμα για 3η παράταση του έργου "Ανάπλαση πλατείας Κύπρου".  
Αρχικά το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά για κάποιους λόγους καθυστερεί η παράδοση του. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κ. Παν. Διαλινάκης εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα καθυστέρηση διαμαρτυρόμενος  προς τη δημοτική αρχή. 
Η αλήθεια είναι ότι τα δημοτικά έργα, από πάντα, με τα απρόβλεπτα θέματα που προκύπτουν, συνήθως καθυστερούν. Δεν υπάρχουν και ρήτρες δεσμευτικές με χρονοδιαγράμματα, οπότε υπάρχουν καθυστερήσεις. Όμως οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή  έχουν δίκιο να ανησυχούν, οι "λογαριασμοί τρέχουν"! Η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει για τις δυσκολίες που προέκυψαν και την τελική ημερομηνία παράδοσης του έργου, ώστε ο καθένας να κάνει τον προγραμματισμός του!

Η ανακοίνωση του κ. Διαλινάκη: <Και τρίτη παράταση για την ολοκλήρωση των έργων στην πλατεία Κύπρου, φέρνει η Δημοτική Αρχή ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, στις 4-11-2019.
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στην πλατεία Κύπρου δεν έχει τελειωμό, όπως και το μαρτύριο όλων, επαγγελματιών και κατοίκων.
Αν και το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Μάιο του 2019 μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί δύο παρατάσεις και ο δήμαρχος δίνει και τρίτη παράταση μέχρι το τέλος του 2019. Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Οκτωβρίου 2019, που με πρόταση του δημάρχου δόθηκε η δεύτερη παράταση, δηλώσαμε πώς όχι μόνο δεν θα είναι τα έργα έτοιμα στο τέλος Οκτωβρίου αλλά ούτε και τα Χριστούγεννα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί. Δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί !!!
Γιατί αυτό που εμείς βλέπαμε και μαζί με μας και όλοι οι δημότες δεν το έβλεπε ο δήμαρχος κάτω από το παράθυρό του. Πως τα έργα καθυστερούν και οι αιτιολογίες για τις καθυστερήσεις και τις παρατάσεις δεν είναι καθόλου πειστικές και φαίνονται πραγματικά σαν ανέκδοτο.
Τη μία φταίει το καλοκαίρι και οι βροχές για 30 ημέρες , που δεν τις είδαμε, γιατί σταγόνα δεν έπεσε !!! Την άλλη ο αγωγός της ΕΥΔΑΠ. Τώρα το περίπτερο στη γωνία !!! Τι άλλο θ’ ακούσουμε !!!!
Τελικά τι πραγματικά συμβαίνει και υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις; Το έργο όπως ξέρουμε γίνεται με χρήματα του δήμου. Υπάρχουν χρήματα στα ταμεία ή είναι άδεια και δεν προχωράνε οι εργασίες ;
Mας προβληματίζει το γεγονός των αλλεπάλληλων παρατάσεων όχι μόνο για αυτό το έργο αλλά και για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Δημάρχου.>