Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Μήνυμα του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:


Η 28η Οκτωβρίου του 1940, ο αγώνας στα αλβανικά βουνά, αλλά και το Έπος της Αντίστασης, αποδεικνύουν ότι με αγώνα και πάλη μπορούμε να καταφέρουμε όσα τώρα μας μοιάζουν ακατόρθωτα.Η 28η Οκτωβρίου θα συμβολίζει για πάντα την ημέρα του ηρωικού «Όχι» που αντέταξε ο ελληνικός λαός απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.

Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, μέρος της οποίας οφείλεται και στην Αντίσταση του λαού μας, με πρωτοπόρο το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου. Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ήταν πάντα μπροστάρης σε αυτή την ιστορική μάχη. Τιμούμε και θυμόμαστε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που θυσιάστηκαν και πρόσφεραν στην πατρίδα μας τα πάντα.
Μια τέτοια επέτειος προσφέρεται, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, για περίσκεψη, αναστοχασμό και προβληματισμό. Το μήνυμα της αντίστασης του λαού μας δεν μπορεί και δεν θα σβήσει σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η κοινωνία μας, τα εργατικά δικαιώματα, ο δημόσιος πλούτος, η δημοκρατία και η ελευθερία εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο των ισχυρών, το μήνυμα του αγώνα του 1940 παραμένει επίκαιρο. Παράλληλα, μας υπενθυμίζει πως: όταν οι άνθρωποι είναι οργανωμένοι και έχουν έναν κοινό και μεγάλο στόχο, πετυχαίνουν σπουδαίες νίκες, όπως και ότι κανένα εμπόδιο και καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη όταν βασίζεται στη λαϊκή θέληση και αλληλεγγύη.