Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Έκτακτη συνεδρίαση: Απαίτηση για ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης!

Την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  για το master plan της CoSco και για την προσπάθεια επαναλειτουργίας του νεκροταφείου της Ανάστασης.
 'Όμως,  όπως έχουν εξελιχτεί τα γεγονότα, μετά την αγωγή εναντίον του δημάρχου και το τεράστιο κύμα συμπαράστασης, από δημάρχους, βουλευτές, φορείς και συλλογικότητες στο τραπέζι πρέπει να συζητηθεί η αντίδραση της πόλης συνολικά και όχι αποσπασματικά, απέναντι σε κάθε  προσπάθεια φίμωσης και στην υποβάθμιση της περιοχής μας.

Δυστυχώς η μεγάλη περίοδος εφησυχασμού οδήγησε την πόλη σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση πολιορκίας.  Η πόλη περικυκλωμένη από εστίες και πηγές όχλησης  οδηγείται σε νέα υποβάθμιση και ασφυξία.
 Γύρω από την πόλη που ζούμε έχουν τις δραστηριότητες τους η εταιρεία πετρελαιοειδών OilOne, το τσιμεντάδικο της  Lafarge   η  Cosco, η οποία ζητά την υλοποίηση του MasterPlan της, το νεκροταφείο της Ανάστασης το οποίο ο δήμος Πειραιά που να επαναλειτουργήσει. 
Ακόμα υπάρχουν η Ψυττάλεια, η ιχθυόσκαλα, τα "ορφανά" καζάνια των ΕΛΠΕ, που δεν ξέρουμε όσο υπάρχουν εκεί, εάν ένα πρωί χρησιμοποιηθούν για "καλό σκοπό", όπως συνήθως μας παρουσιάζονται τα καινούργια σχέδια,  το πλήθος των φορτηγών που μεταφέρουν σκουπίδια στο σταθμό μεταφόρτωσης στο Σχιστό.
 Επιπλέον  έρχεται το εργοστάσιο ανακύκλωσης, σκουπιδο εργοστάσιο για άλλους στο οποίο κάποιοι σκέφτονται να φέρουν τα σκουπίδια και δήμων εκτός της ευρύτερης περιοχής Πειραιά και τέλος υπάρχει και το κουφάρι της ΔΕΗ για το οποίο ακούγεται ότι το το καλοβλέπουν οι  επενδυτές! Στην κυριολεξία "κατάσταση πολιορκίας"! 

Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, καθώς τα γεγονότα είναι "ζεστά", αφού καταδικάσει ομόφωνα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των αιρετών γενικότερα, θα πρέπει να σχεδιάσει και να ψηφίσει έναν οδικό χάρτη αντιμετώπισης όλων αυτών που έρχονται. 

Δεν φτάνει ένα ψήφισμα εκτόνωσης και κάποιες θυμωμένες ομιλίες. Τέτοιες έχουμε ξανακούσει. Χρειάζεται ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης! Ενημέρωση των δημοτών γειτονιά-γειτονιά, συναντήσεις με αρμόδιους, τεκμηρίωση με επιστημονικούς φορείς, προσφυγή στη δικαιοσύνη, συνεντεύξεις τύπου, κινητοποιήσεις!
Αυτή την περίοδο σχεδιάζεται το μέλλον της πόλης για τα επόμενα 50χρόνια! Όσοι θα είναι αύριο στο συμβούλιο αγαπούν και θέλουν το καλό της πόλης! Ευκαιρία να ξεπεράσουν και τις διαχωριστικές γραμμές!



 

17η ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου-ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
ΘΕΜΑ 2ο: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΤΗΣ COSCO.