Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Νέες κινητοποιήσεις για τα καζάνια! (πρόσκληση)

Η Ένωση Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας μετά τον "Τερψηχώρο", παίρνει τη σκυτάλη και καλεί τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς και τους μαθητές της πόλης μας σε οργανωτική σύσκεψη
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, στα 3ο & 7ο Γυμνάσια Κερατσινίου (Ζάππα & Παπαναστασίου), στις 6:30μ.μ.
για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για την κλιμάκωση του αγώνα για να απομακρυνθούν τα καζάνια του από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Μάλιστα προτείνουν ως πρώτο αγωνιστικό σταθμό την πραγματοποίηση κινητοποίησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο!



 Η ανακοίνωση που συνοδεύει το κάλεσμα αναφέρει:  ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Δε συμβιβαζόμαστε με τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν εμάς και τα παιδιά μας!
Δεν πάει άλλο με την έντονη δυσοσμία και την αφόρητη κατάσταση στις γειτονιές μας!


Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» για την ποιότητα του αέρα στην πόλη μας, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν θειούχες πτητικές ενώσεις που προέρχονται από επεξεργασία ή καύση πετρελαιοειδών. Επίσης καταγράφονται και τιμές βενζολίου που κάποιες μέρες ξεπερνούν τη μέση οριακή τιμή για την προστασία της υγείας μας! Επιβεβαιώνονται επομένως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία!
Ειδικά τους τελευταίους μήνες η κατάσταση με τη δυσοσμία είναι αφόρητη. Είναι τόσο έντονη, που κυριολεκτικά δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η κατάσταση στην περιοχή μας γίνεται ανυπόφορη από τη δυσοσμία, χωρίς να είναι γνωστό τί επιπτώσεις έχει στη δημόσια υγεία. Κοντά στα καζάνια υπάρχουν σχολεία,
που καθημερινά υποδέχονται εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην περιοχή της ανάπλασης (Λιπάσματα), σε απόσταση αναπνοής από τα καζάνια, τα σχολεία πραγματοποιούν σχολικούς περίπατους (υπάρχουν φορές που έχουν αναβληθεί λόγω της πολύ έντονης δυσοσμίας!). Το 2018, που οι ζέστες ξεκίνησαν νωρίτερα, έκλεισαν ακόμα και τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή με απόφαση του Δήμου, καθώς είχαμε μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια μαθητών.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!  
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ