Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιφασιστικό φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P»: Το γκράφιτι για τον Παύλο

 Το εξαιρετικό γκράφιτι έφτιαξε η ομάδα Political Stencil.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο αντιφασίστας μουσικός με το ψευδώνυμο Killah P έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, στο Κερατσίνι. 
Από την Παρασκευή (13/9), λοιπόν, έχει ανοίξει τις πύλες του το αντιφασιστικό φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» στο
εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι), το οποίο εγκαινιάζει τις εξαήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου.
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, εκθέσεις σκίτσων, αντιφασιστικού βιβλίου και φωτογραφίας, street art και προβολές αντιφασιστικών/αντιρατσιστικών ταινιών μικρού μήκους, καθώς και συναυλίες. 



Το Σάββατο (14/9), ωστόσο, αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν το τεράστιο γκράφιτι του Παύλου στον εξωτερικό τοίχο του εργοστασίου Καχραμάνογλου, το οποίο επιμελήθηκε η περίφημη ομάδα Political Stencil. Οι Political Stencil είναι μια ομάδα που προέκυψε τυχαία, έχοντας όλα τα μέλη της, όμως, κάτι κοινό: Την αγάπη τους για την τεχνική του stencil, με περιεχόμενο που εμπεριέχει σχεδόν πάντα ένα καθαρά πολιτικό μήνυμα και σχόλιο.
 Τα μέλη των Political Stencil, μάλιστα, είναι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συναφών σχολών γραφιστικής.