Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ανοιχτή επιστολή για κοινή στρατηγική απέναντι σε ό,τι συντελεί στην υποβάθμιση της πόλης

Η Δημοτική Κίνηση "Αλλάζουμε" με επικεφαλής τον Παντ.  Καμά πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε  από το Δήμαρχο και τις Δημοτικές Παρατάξεις μία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επικεφαλής των Παρατάξεων, για να διαμορφωθεί από κοινού ένα μέτωπο αγώνα για τις εστίες υποβάθμισης της πόλης μας.
 Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση του Παντ. Καμά, ήρθε την κατάλληλη στιγμή, μιας και η πόλωση μεταξύ των παρατάξεων καθημερινά αυξάνει και η πόλη έχει ανάγκη από μία ομόφωνη θέση και πολιτική για τα σημαντικά ζητήματα που έρχονται!. Σημειώνουμε επιπλέον, ότι αυτή τη φορά, τα ισχυρά  επιχειρηματικά σχέδια που βρίσκονται απέναντι δεν αφήνουν περιθώρια για ολιγωρίες και πειραματισμούς!


Η επιστολή
Κερατσίνι 10/09/2019

Επιστολή προς το κύριο Δήμαρχο Κερατσινίου -Δραπετσώνας,
Κο Χρήστο Βρεττάκο, Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Και τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων :
Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών, κύριο Παναγιώτη Διαλυνάκη, ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, κύριο Φίλιππο Καμπούρη, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ κύριο Γεώργιο Καλαμαρά, Η Δική μας Πόλη, κύριο Γεώργιο Τσιρίδη, ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, Κυρία Βασιλική Δατσέρη, ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, κυρία Ελένη Δαβγιώτη, ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, κύριο Ακρίτα Καλούση

Αξιότιμες Κυρίες, αξιότιμοι Κύριοι,
Αυτό που μας Ενώνει όλους, πέρα από επιμέρους πολιτικές και ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, είναι η αγάπη μας για την πόλη μας, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Την ώρα που στο μέτωπο της αξιοποίησης των λιπασμάτων, φαίνεται να προδιαγράφονται εξελίξεις θετικές, οι οποίες με όποιες μικρές διαφοροποιήσεις εν γένει θα μας βρουν θεωρώ σύμφωνους, μία σειρά προβλημάτων έρχονται να αποτελέσουν έναν υπαρκτό κίνδυνο υποβάθμισης της πόλης μας, υποβάθμισης της ζωής μας.
Η παρουσία βιομηχανικών εγκαταστάσεων δίπλα από τα σπίτια μας, όπως η OIL ONE, ο σχεδιασμός επέκτασης του ΟΛΠ- COSCO, η προοπτική επαναλειτουργίας του χώρου τριετών ταφών του Νεκροταφείου της Ανάστασης, η προοπτική λειτουργίας εργοστασίου ανακύκλωσης στο Σχιστό, θεωρούμε, τουλάχιστον εμείς, ότι είναι εστίες υπαρκτές ή μέλλουσες επιβάρυνσης της ζωής των κατοίκων των πόλεων μας.

Είναι προφανές ότι εκ της θέσεως της, η Δημοτική Αρχή έχει πληρέστερη εικόνα από όλους μας, των ζητημάτων που η παρούσα επιστολή θίγει. Αυτό εκτιμούμε ότι δημιουργεί και την ευθύνη της, για την κινητοποίηση όλων μας.
Πιστεύουμε σε κάθε περίπτωση, ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ, πρέπει να υπηρετήσουμε μία κοινή στρατηγική, απέναντι σε ό,τι συντελεί στην υποβάθμιση της πόλης μας. 
Πιστεύουμε επίσης ότι η κοινή στρατηγική και η κοινή δράση, δεν διαμορφώνεται πίσω μόνο από τέσσερις τοίχους ή με κατά μόνας συναντήσεις. Με όρους διαφάνειας, και συνεργασίας η πόλη πρέπει να καταστρώσει το δικό της σχέδιο αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν ή τείνουν να συμβούν.
Για αυτό το λόγο, εκτιμούμε, ότι θα ήταν χρήσιμη, μία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , για αυτά τα ζητήματα, ώστε να λάβουμε αποφάσεις, στρατηγικού χαρακτήρα για την πόλη μας. Θα βοηθούσε εκτιμούμε μία προπαρασκευαστική συνάντηση του Δημάρχου με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.
Εμείς εφόσον η πρότασή μας, γίνει αποδεκτή, θα προσέλθουμε με πνεύμα συνεννόησης και όχι αντιδικίας. Δεν θεωρούμε ότι κάποιος από όλους μας θέλει το κακό της πόλης και πολύ περισσότερο έχει κάνει συνεννοήσεις που βλάπτουν την πόλη μας. Πάντα περισσότεροι, αποφασίζουμε καλύτερα.

Με τιμή
Για το Συνδυασμό Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Ο Επικεφαλής. Παντελής Καμάς, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, #ΑγώναςΓιαΤη Ζωή Μας