Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ξαφνική πρόσκληση για συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων!

Να και ένα καλό νέο! 
Ο δήμαρχος καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων σε συζήτηση "επί των σοβαρών θεμάτων  που απασχολούν και θα απασχολήσουν την πόλη μας" !
Είναι μια σημαντική κίνηση που την ήθελαν και άλλες δημοτικές κινήσεις, η οποία αν και άργησε, ήρθε στην κατάλληλη ώρα!
Στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι ανοιχτά όλα τα μεγάλα ζητήματα! Και όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα θα παρθούν μεγάλες αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής!
  • Οι μετρήσεις του Δημόκριτου με τα σημαντικά ευρήματα και η επόμενη μέρα για  το θέμα της δυσοσμίας,  η οποία  ότι κάθε φορά γίνεται και λίγο πιο ανυπόφορη για τους κατοίκους της Δραπετσώνας, της Χαραυγής, της ευρύτερης περιοχής. 
  • Το κέντρο καινοτομίας που θέλει να δημιουργήσει η νέα κυβέρνηση στην περιοχή των Λιπασμάτων, τα σχέδια της Εθνικής και η απαλλοτρίωση.
  • Η έκταση της ΔΕΗ, της ΔΕΗ που έχει οικονομικές δυσκολίες και υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι θα ήθελαν το "φιλέτο" δίπλα στη θάλασσα, το οποίο όμως συνδέεται με το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της πόλης "Τη μάχη της Ηλεκτρικής". Αλήθεια γιατί κατ΄αρχάς δεν διατυπώνεται αίτημα προς τη ΔΕΗ, με την ευκαιρία και του φετινού εορτασμού,  να παραχωρηθεί ο χώρος του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται απέναντι από το μνημείο των πεσόντων στη μάχη, ώστε να γίνει μουσείο;
  • Αλλά και το Master plan της  Cosco με το τεράστιο κέντρο που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή
  • το εργοστάσιο ανακύκλωσης που ενώ ο σχεδιασμός ήταν να εξυπηρετεί τους κατοίκους του ευρύτερου Πειραιά, λέγεται ότι θα εξυπηρετεί πολλούς ακόμα δήμους, 
  • και ακόμα, η ιχθυόσκαλα, τα μέσα σταθερής τροχιάς  και αν θα περάσουν και πως από την περιοχή...  είναι σοβαρά θέματα  που απασχολούν και θα απασχολήσουν την πόλη μας" !
Όλα, λοιπόν, είναι στο τραπέζι!  Εποχή εξελίξεων;
Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να συζητούν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Ο καθένας εκφράζει ένα κομμάτι της πόλης! Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στη δημοτική αρχή, η οποία οφείλει να συνυπολογίζει και να ακούει. Βεβαίως, με διάθεση σύνθεσης, με επιδίωξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης, με σεβασμό στο διάλογο και την αντίθετη άποψη.
 Επομένως, για αρχή η δημοτική αρχή έκανε την πρώτη καλή κίνηση, το στοίχημα της θα είναι να την ολοκληρώσει! Και εάν πούμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ήδη έχει διανύσει, σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε,τη μισή διαδρομή!


Η πρόσκληση
Προσκαλείσθε -οι επικεφαλής των παρατάξεων- την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου  2019 και ώρα 19:00 στο Γραφείο Δημάρχου για συζήτηση επί των σοβαρών θεμάτων  που απασχολούν και θα απασχολήσουν την πόλη μας.
Με εκτίμηση,
Εκ της γραμματείας του Δημάρχου μας.