Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο ανακοινώσεις για τη συνεδρίαση (25-09-2019) του δημοτικού συμβουλίου

Την Τετάρτη 25-09-2019 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη. 
Οι επικεφαλής των συνδυασμών "Η δική μας πόλη" Γ. Τσιρίδης και "Αλλάζουμε" Παντ. Καμάς δημοσίευσαν ανακοινώσεις για τη συνεδρίαση, όπου φωτίζουν τη στάση σου σε θέματα που συζητήθηκαν! 
Η κίνηση αυτή είναι μια κίνηση σεβασμού, με την έννοια της λογοδοσίας, προς  ψηφοφόρους τους και δημότες γενικότερα,  μιας και οι δημότες πληροφορούνται από πρώτο χέρι τις θέσεις και τη στάση παρατάξεων για θέματα που τους αφορούν! 
 Λογοδοσία:ένας άνθρωπος ή ένας φορέας είναι υπεύθυνος έναντι κάποιου ή κάποιων άλλων, και είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει για τις δράσεις, ή τις παραλείψεις του, αλλά και να τις δικαιολογήσει.


Παντ. Καμάς : Η στάση του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, στα μείζονα θέματα της χθεσινής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

- Για το ΚΕΚ, ζητήσαμε να μας δοθούν διευκρινήσεις, για το ισοζύγιο των επιμέρους δραστηριοτήτων του και για τον αριθμό των εργαζόμενων που απασχόλησε. Λάβαμε νεφελώδεις απαντήσεις, μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι το καλοκαίρι απασχόλησε 120 Εργαζόμενους, και ως εκ τούτου καταψηφίσαμε τις οικονομικές καταστάσεις
- Για το Δάνειο για τον οδοφωτισμό. Καταψηφίσαμε τη δανειακή σύμβαση, γιατί θεωρούμε το κυμαινόμενο επιτόκιο της σύμβασης υψηλό, και απαράδεκτη την εκχώρηση των ΚΑΠ ( ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ), ως ασφάλεια του Δανείου.
- Για την παράταση των εργασιών της Πλατείας Κύπρου. Ψηφίσαμε θετικά, όχι γιατί δεν έχει καθυστερήσει το έργο, αλλά γιατί αν δεν δίναμε την παράταση και κηρυσσόταν έκπτωτος ο εργολάβος, η πλατεία θα έμενε στην σημερινή της κατάσταση για μία τριετία
-Τέλος για τη διοίκηση του ΚΕΚ, ζητήσαμε από το Δήμαρχο να περιορίσει από 7 στα 11 μέλη τη συμμετοχή της παράταξής τους στα 6, ώστε να δοθεί έδρα και σε μία ακόμη παράταξη της αντιπολίτευσης. ΑΡΝΗΘΗΚΕ, δείχνοντας πώς εννοεί τη συναίνεση. Εμείς στηρίξαμε την πρόταση της κυρίας Δατσέρη, για συμμετοχή στο Δ.Σ., του αξιόλογου Εκπαιδευτικού κυρίου Κύρου.-


Γ. Τσιρίδης:Για το ΚΕΚ του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Χτες στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα του ΚΕΚ (ισολογισμοί, απολογισμοί, εκθέσεις λογιστών, ρυθμίσεις κτλ).
Είχα πλήρη εικόνα. Το ΚΕΚ σαν ανώνυμη εταιρεία, λειτούργησε μια χαρά. Οικονομικά τα πήγε καλά αφού είχε άπλετη επιχορήγηση από τον δήμο, και τα οικονομικά του στοιχεία (κέρδη, απαιτήσεις, υποχρεώσεις κτλ) ήταν προφανώς όλα θετικά. Επίσης σαν δημοτικό όργανο βοήθησε τον δήμο να αντεπεξέλθει γρήγορα σε υποχρεώσεις του, κυρίως στα λιπάσματα, με την αναγκαία ταχύτητα. Επομένως δήλωσα -εξ αρχής που πήρα τον λόγο- ότι ψηφίζω θετικά σε όλα τα θέματα. Ναι λοιπόν σε όλα, είπα.

Κράτησα επιφυλάξεις μόνο για το μέλλον. Είπα ότι αν (τονίζω: αν) ο δήμος βρεθεί σε δυσκολίες οικονομικές, δεν θα ψηφίσω ούτε εισιτήρια ή άλλα αντίτιμα εκ μέρους των δημοτών,ούτε θα εγκρίνω επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμματικών συμβάσεων. Για το μέλλον αυτά κι εφόσον υπάρξει οικονομικό πρόβλημα στον δήμο [που φαίνεται να μην μπορεί να το αποφύγει].

Ως εδώ καλά. Στη συνέχεια όμως πήρε καπάκι τον λόγο ο δήμαρχος και σε μια επίδειξη άχρηστης και παλιομοδίτικης "αριστεροσύνης" είπε ότι αυτός και ο Άλλος δρόμος (ο συνδυασμός του) θεωρούν ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να έχουν ΚΕΚ και ΑΕ οι δήμοι και ότι αυτοί τα χρησιμοποίησαν εξ ανάγκης κτλ κτλ... μπλέκοντας στο ΚΕΚ για το οποίο μιλούσαμε την ΔΕΠΑΔ και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Δηλαδή εγώ (αλλά και ο συνδυασμός του) που ψηφίζαμε ΝΑΙ, εγκρίναμε την λειτουργία "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ" οργάνων!!! (για την ακρίβεια οργάνων που είναι έγκλημα ότι υπάρχουν στους δήμους).

Θα μου πείτε Βρεττάκος είναι αυτός. «Διατηρούμε την εσωτερική μιζέρια μας με επαναστατική φρασεολογία» έλεγε ο μακαρίτης ο Άσημος.
Ναι, αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Εγώ ξαναπήρα τον λόγο και είπα πως αποχωρώ για να μην ψηφίσω. Δεν λέω Ναι σε ένα όργανο που ΚΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ είναι όργανο των δήμων, Δεν λέω και όχι βέβαια αφού το εγκληματικό αυτό όργανο ξελάσπωσε τον δήμο. Αποχώρησα (έμεινα βεβαίως στην αίθουσα) κι ήμουν "απών" στις ψηφοφορίες.