Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Πάλι τα ίδια...

Μετά από ένα μήνα περίπου, όπου η δυσοσμία είχε ξεχάσει την περιοχή μας, τουλάχιστον στο βαθμό που την γνώρισε η περιοχή  την Πέμπτη 3 Μαιου 2018, ένα ακόμα δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.
 Εκτός από την έντονη δυσοσμία, οι κάτοικοι της περιοχής έπρεπε να αντιμετωπίσουν, τσούξιμο στο μάτια, αποπνικτική ατμόσφαιρα από  νωρίς το βράδυ.  
Ακόμα οι μαθητές, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, εκτός από την αγωνία τους είχαν να αντιμετωπίσουν και τη βαριά ατμόσφαιρα στο εξεταστικό κέντρο της περιοχής. 
Δυστυχώς, φαίνεται, ότι  αυτή θα είναι η μοίρα της περιοχής μας, από εδώ και πέρα! Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση για την αιτιολογία και προέλευση της δυσοσμίας. Ο ρύπος παραμένει α-ταυτοποίητος!
Από τους φορείς και τις παρατάξεις η Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου -Δραπετσώνας με ανακοίνωση της αναφέρει: Εφιαλτικό ήταν ακόμα ένα βράδυ για την Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Από νωρίς το βράδυ, αφόρητη δυσοσμία, έντονο τσούξιμο στα μάτια, αποπνικτική ατμόσφαιρα ήταν η κατάσταση την οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες της περιοχής μας. Η κατάσταση αν και σε μικρότερο βαθμό μέχρι το πρωί παρέμενε άθλια.
Μέχρι που θα φτάσει πια η κοροϊδία της κυβέρνησης, της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής. Φτάνει πια! Ως εδώ!
Στην σύσκεψη του υπουργείου, με παρόντα τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και τον δήμαρχο της πόλης, ΟΛΟΙ συμφώνησαν για την ύπαρξη της μυρωδιάς και ΟΛΟΙ συμφώνησαν ότι δεν ξέρουν από πού προέρχεται.
Και το μέτρο που με επιτυχία θα πάρουν είναι τα οσμόμετρα. Έλεος!!!
Και φυσικά καμία κουβέντα καταγγελίας της κυβέρνησης από τον κατά τα άλλα λαλίστατο δήμαρχο της πόλης, για τις ευθύνες τις κατάστασης. Γιατί προφανώς τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα. Σε άλλη περίπτωση θα είχαμε δει μια ανακοίνωση, ένα δελτίο τύπου, «ένα twit ρε αδερφέ», όπως για τόσα και τόσα!
Αυτό που βρωμάει είναι η ανάπτυξή τους. Το ζούμε καθημερινά, το μυρίζουμε καθημερινά. Δεν περιμένουμε κανέναν να το επιβεβαιώσει.
Απαιτούμε
Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της Oil One. Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον
Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής μας (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία).
Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση.