Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Μια παιδική χαρά "κόσμημα" στη Χαραυγή

Στην πλατεία Πόντου στη Χαραυγή, δίπλα ακριβώς στο θεατράκι, εδώ και λίγες μέρες παραδόθηκε μία νέα παιδική χαρά, περίπου 1000 τετραγωνικών μέτρων, ίσως η μεγαλύτερη στο Κερατσίνι!

Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα παιδική χαρά στο χώρο όπου υπήρχαν για πολλά χρόνια κάποια εγκαταλειμμένα παιχνίδια.
 Η παιδική χαρά έχει εκπληκτική θέα, καινούργια δάπεδα, όργανα ασφαλείας για τα παιδιά, καλό φωτισμό με σύγχρονους στύλους φωτισμού led και περιποιημένα κάγκελα. Ο χώρος είναι περιφραγμένος, υπάρχει παντού τάπητας για να μη χτυπήσει κάποιο παιδί, λίγα παγκάκια (χρειάζονται περισσότερα) για να ξεκουράζονται οι επισκέπτες.

Γενικά είναι μια όμορφη και λειτουργική παιδική χαρά, με πολύ χρώμα, όπου οι νεαροί Χαραυγιώτες και όχι μόνο  θα χαίρονται το παιχνίδι με ασφάλεια.

 Και βέβαια δεν έχει καμιά σχέση με την άλλη παιδική χαρά της Χαραυγής, στην οδό Μυκηνών, όπου ανακατασκευάστηκε, αλλά και τα παιχνίδια έχουν ήδη φθορές, τα φώτα δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει τάπητας αλλά χώμα στα ελεύθερα σημεία, τα παγάκια είναι λίγα και τα καλάθια σκουπιδιών ελάχιστα και γενικώς η αίσθηση είναι  ότι δεν είναι μια καινούργια παιδική χαρά.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους σκέφτηκαν αυτή την μεγάλη παρέμβαση στην Πλατεία Πόντου. Αξίζουν ακόμα συγχαρητήρια γιατί το έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Είναι το πρώτο, καινούργιο, ολοκληρωμένο έργο για τη Χαραυγή, η οποία τα τελευταία χρόνια ζούσε ένα ιδιότυπο αποκλεισμό από τις δημοτικές αρχές.

Θα ήταν ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα, εάν ολοκληρωνόταν η παρέμβαση στην περιοχή με περιποίηση του πρασίνου της πλατείας και με κάποιες μικρές παρεμβάσεις στο θεατράκι της πλατείας. Δεν χρειάζονται πολλά: μια μικρή διαμόρφωση στους χώρους πίσω από τη σκηνή, οριοθέτηση του χώρου, αντικατάσταση του ψιλού χαλικιού το οποίο γεμίζει ακαθαρσίες ζώων, με κυβόλιθους, μόνιμη ηλεκτρική εγκατάσταση και συστηματική καθαριότητα! 

Πάντως σε κάθε περίπτωση το ισοζύγιο είναι θετικό! Απ΄εδώ και πέρα, ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι να βρει τρόπους, ώστε να συντηρείται και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση  ο χώρος και ευθύνη των δημοτών να αγαπήσουν, να προσέξουν και να "περιφρουρήσουν" το έργο!