Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ;



του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Μέσα στην θύελλα των πολιτικών εξελίξεων, ο Δήμος μας βρέθηκε σε ρόλο παράπλευρης απώλειας. Με το Άρθρο 70 του Πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης Αξιολόγησης, δεχτήκαμε ένα ακόμα πλήγμα στην υπόθεση της Ανάπλασης της πειοχής των Λιπασμάτων, αφού οι εγκαταστάσεις παίρνουν παράταση της λειτουργίας τους στα 20 χρόνια! 

Το προηγούμενο ήταν πέρυσι το Καλοκαίρι οπότε και ο Υπουργός κύριος Σταθάκης υπέγραφε και δευτερη άδεια για την συγκεκριμένη εταιρεία, άδεια εμπορείας πετρελαιοειδών. Τότε το τραγικό ήταν ότι η άδεια υπογραφόταν Ιούλιο και ο αγωνιστής Δήμαρχος το έπαιρνε χαμπάρι κανα τρίμηνο αργότερα από παρέμβαση δημοτ.συμβούλων της Αντιπολίτευσης (!) που τόσο πολύ έχει γραμένη. Ακολούθησε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ένας επαναστατικός λόγος για αγώνες και το αποτέλεσμα εναι ότι η άδεια βρίσκεται σε ισχύ! 
Τώρα, έκλεισε τον Δήμο για μια μέρα (χρειάζεται και λίγο επαναστατική γυμναστική) και πήγε μόνος του στην Βουλή – δεν χρειαζόταν πάλι τη βοήθεια των δυναμεων της Αντιπολίτευσης – να βρει τον Υπουργό. 
Τώρα γιατί πήγε μόνος του και τι είπε μόνο αυτός ξέρει. Το σίγουρο είναι, ότι το Άρθρο παρά την καταψήφισή του από τις βουλευτές Καρακώστα, Κασιμάτη και Μεγαλοοικονόμου πέρασε με 151 ψήφους, αφού όλοι οι άλλοι βουλευτες Α΄και Β΄Πειραιά το ψήφισαν κανονικά και με τον Νόμο.
 
Δύο χτυπήματα σε ένα χρόνο δεν ειναι και μικρή υπόθεση. 
Πρώτα να εδραιώνεται η θέση της Εταιρείας και με δευτερη άδεια (η υπόσχεση του Υπουργού ότι θα κάνει ανάκληση ουδέποτε εφαρμόστηκε) και στην συνέχεια η παράταση λειτουργίας, έρχονται να αναιρέσουν τον θετικό αντίκτυπο της παραχώρησης των 85 στρεμμάτων στον Δήμο και της ανακλησης των περίφημων «ρυθμίσεων Μανιάτη. 
 Ολόκληρη η παρέμβαση του Ζ.Ζούπη εδώ