Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Έκτακτη συνεδρίαση για το άρθρο 70

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 για το άρθρο 70 του "Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικης στρατηγικής και άλλες διατάξεις", το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στην βουλή. 
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι θεωρείται κατεπείγουσα η συνεδρίαση λόγω της περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης του Δήμου μας.

Μετά την προκλητική ρύθμιση στον νόμο με τα «προαπαιτούμενα» με την οποία η κυβέρνηση παρατείνει για 20 χρόνια τη λειτουργία στις εγκαταστάσεις των εταιρειών του Μελισσανίδη και του τσιμεντάδικου της Lafarge στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την όχληση και τον κίνδυνο, καθυστερημένα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Η κατάσταση θυμίζει, κάπως, τον Σεπτέμβριο, στην "πανηγυρική" συνεδρίαση, στο δημαρχείο Δραπετσώνας, για την ανάκληση της άδειας εμπορίας. Τότε
πάλι καθυστερημένα, όλοι μίλησαν, διαφώνησαν, δόθηκαν οι αναγκαίες υποσχέσεις,  βγήκαν και τα ανάλογα κείμενα-ψηφίσματα και τελικά ...δεν έγινε τίποτα!

Μια συνεδρίαση, εκ των υστέρων, τι μπορεί να προσφέρει;
Τίποτα (!) ή καλύτερα όχι πολλά, κυρίως, εάν γίνεται για να καταγραφούν οι δυνάμεις και να υπάρξουν οι γνωστές διαφοροποιήσεις στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις. Σ΄αυτή την περίπτωση καλύτερα να μην γίνει. Δεν έχει νόημα. Ήδη, αργά αλλά σταθερά εκθεμελιώνονται πρωτοβουλίες όπως ήταν και ο νόμος που περιόριζε την χρονική διάρκεια οχλουσών χρήσεων, κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και η υποβάθμιση της περιοχής συνεχίζεται.
Εάν είναι να μονιάσουν οι εκπρόσωποι των δημοτών, να δουν τις δυσκολίες της κατάστασης, να εκτιμήσουν ότι η περίπτωση δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά κέρδη και να αποφασίσουν κοινές δράσεις, πέρα από τα συνηθισμένα και τετριμένα, ίσως, θα έχει νόημα η έκτακτη συνεδρίαση.
Διότι, δυστυχώς αποδείχτηκε, ενώ όλοι ασχολούνταν με τη διαχείριση της άμεσης καθημερινότητας και κατέγραφαν τις διαφωνίες τους σε "θερμά" δελτία τύπου, κάποιοι άλλοι δούλευαν σε άλλα επίπεδα και μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων και μάλιστα σε νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
 

Σήμερα, με την πλάτη στον τοίχο, κυριολεκτικά, η ενότητα όλων των δυνάμεων της πόλης και η κοινή συντονισμένη δράση είναι αναγκαία και απαραίτητη.