Η συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας και περιβάλλοντος, μετά την κινητοποίηση συμπολιτών μας μπροστά στο υπουργείο περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για κινητοποιήσεις ενάντια στις ρυπογόνες δραστηριότητες στη Δραπετσώνα
πρέπει να πήγε πολύ καλά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ο υπουργός:
- επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για ανάκληση της υπουργικής απόφασης ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/177752 περί χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων στην εταιρεία Oil One.
- Συμφώνησε στην ανάγκη να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι για τη δυσοσμία,
- δεν αρνήθηκε τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη λειτουργία των εργοστασίων, όταν απαιτείται.
- δεσμεύτηκε για την επανεξέταση των αδειών
- έδειξε διάθεση να συνεργαστεί με τον Δήμο, ώστε να εκπονηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Oil One, του τσιμεντάδικου Lafarge και των ανενεργών δεξαμενών ΕΛΠΕ.
Αν σκεφτεί κανείς ότι στο παρελθόν έγιναν πολλές και μεγάλες κινητοποιήσεις για την περιοχή των λιπασμάτων, ότι πρώην υπουργοί με ευκολία έπαιρναν αποφάσεις όχι καλές για την περιοχή και κυρίως, ό,τι πήρε η περιοχή το πήρε με δυσκολία, αυτά είναι πολύ καλά νέα!
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά τα καταφέραμε σχετικά εύκολα με με μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μια συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο! Εύγε!
Να τρέξουμε μόνο …να προλάβουμε τον ανασχηματισμό!
Αχ…
Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας:
Στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για κινητοποιήσεις ενάντια στις ρυπογόνες δραστηριότητες στη Δραπετσώνα, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με βασικό σύνθημα «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, ο λαός θα διώξει τα καζάνια του θανάτου».
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, αποτελούμενη από τον δήμαρχο της πόλης Χρ. Βρεττάκο, τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, συναντήθηκε με τον υπουργό Γ. Σταθάκη και συζήτησε μαζί του.
Ο Χρ. Βρεττάκος μετέφερε στον υπουργό τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμευση για την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/177752 περί χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων στην εταιρεία Oil One. Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι υφιστάμενες άδειες με στόχο την άμεση απομάκρυνση των εργοστασίων της περιοχής και κάλεσε τον υπουργό να παρουσιάσει άμεσα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Oil One, του τσιμεντάδικου Lafarge και των ανενεργών δεξαμενών των Ελληνικών Πετρελαίων.
Επιπλέον, ο δήμαρχος της πόλης έθεσε το σοβαρό ζήτημα της έντονης δυσοσμίας στην πόλη, το οποίο όπως είπε «προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και στη λειτουργία των σχολείων της ευρύτερης περιοχής». Ο ίδιος ζήτησε περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους, καθώς και παύση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, όταν το πρόβλημα παρουσιάζεται οξυμμένο.
Από την πλευρά του ο Γ. Σταθάκης επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για ανάκληση της υπουργικής απόφασης ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/177752 περί χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων στην εταιρεία Oil One. Συμφώνησε στην ανάγκη να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι για τη δυσοσμία, ενώ δεν αρνήθηκε τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη λειτουργία των εργοστασίων, όταν απαιτείται. Ακόμη, δεσμεύτηκε για την επανεξέταση των αδειών και έδειξε διάθεση να συνεργαστεί με τον Δήμο, ώστε να εκπονηθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Oil One, του τσιμεντάδικου Lafarge και των ανενεργών δεξαμενών ΕΛΠΕ.
Καταλήγοντας, ο Χρ. Βρεττάκος επισήμανε στον υπουργό τη διάθεση των κατοίκων της πόλης και της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να απομακρυνθούν οι ρυπογόνες δραστηριότητες από την περιοχή.