Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πάμε γι΄αλλα! Και του χρόνου...



Παρέλαση στη Δραπετσώνα
Όταν κάποτε γραφεί η ιστορία αυτής της τετραετίας σίγουρα θα αφιερωθεί ένα ειδικό κεφάλαιο για τις παρελάσεις. Πάντα υπήρχε ένα θέμα, λες και κάθε φορά οι αρμόδιοι περίμεναν την παρέλαση για να πρωτοτυπήσουν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις αξέχαστες παρελάσεις με τους επισήμους να κρατούν πανό στην εξέδρα των επισήμων; Τους επισήμους να περνούν μπροστά από τους πολίτες σε μια άτυπη δική τους παρέλαση;  Τις παρελάσεις χωρίς εξέδρα με τους επισήμους στα πεζοδρόμια, τις παρελάσεις με τους μαθητές που γυρνούσαν την πλάτη στους επισήμους; Ποιος μπορεί να ξεχάσει στην αξέχαστη παρέλαση στη Δραπετσώνα; 

Όμως η σημερινή μαθητική παρέλαση στην περιοχή μας δεν είχε τίποτα από αυτά.
 Και περιποιημένη εξέδρα υπήρχε και οι επίσημοι πήγαν έγκαιρα στις θέσεις τους, κάποιοι τα χάρηκαν και με το παραπάνω, και η μπάντα στη θέση της παιάνιζε τα εμβατήρια και πανό δεν υπήρχαν.

Σήμερα ήταν πιο οργανωμένα τα πράγματα, εντάξει πέρασαν και 3,5 χρόνια διοίκησης, κάποτε θα αφομοιωνόταν η «τεχνογνωσία» των παρελάσεων. 
Βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει κάποιο ψεγάδι, θα χαλούσε το copyright. Θα πείτε λεπτομέρειες, αλλά το αναφέρουμε για «τον ιστορικό του μέλλοντος» και επειδή ίσως είναι μία από τις αιτίες αποτυχίας της δημοτικής αρχής σε κάποιους τομείς. Την τελευταία στιγμή, τι πρωτότυπο(!), έγιναν οι γραμμές στο δρόμο, από τα συνεργεία του Δήμου, για να διευκολύνουν τους μαθητές και ήταν 3, ενώ τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί να παρελάσουν σε τετράδες. Φάνηκε, μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς, για μια ακόμα φορά η κακοδαιμονία αυτής της διοίκησης: οι αρμόδιοι στη διάρκεια της θητείας τους δεν γνώριζαν σε βάθος τα θέματα και δεν έκαναν προσπάθεια να τα μάθουν

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι, όσοι πήγαν στην παρέλαση είδαν πολλούς νέους και παλιούς, μα πολύ παλιούς, κάτι σαν του αιώνιους φοιτητές, υποψηφίους! 
Παντού υπήρχαν υποψήφιοι, πολλοί υποψήφιοι. Στην καφετέρια, στο δρόμο, στην πλατεία, την ...εξέδρα! Υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κοινοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι… Χαμός!  Σε κάθε βήμα «μπουλούκια» υποψηφίων αγκάλιαζαν, χαιρετούσαν, φιλούσαν, θυμούνταν τους παλιούς φίλους ...υπόσχονταν και ο κόσμος ...χαιρότααααν!  
Αυτά τα ..."συγκλονιστικά"! Πάμε γι΄αλλα! Και του χρόνου...
 
Φωτο από παλαιότερη παρέλαση
Φωτο από παλαιότερη παρέλαση