Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ξεκάθαρη θέση για τα "λιπάσματα"!


Η Δημοτική Κίνηση "Αναγέννηση" με ανακοίνωση της παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις τελευταίες εξελίξεις για την περιοχή της ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας και συγκεκριμένα για την τροποποίηση – αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Κερατσινίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Με την ανακοίνωση, η δημοτική κίνηση, θεωρεί απαράδεκτη αυτή την εξέλιξη,  περίεργη την αδράνεια της δημοτικής αρχής και καλεί τις άλλες δημοτικές κινήσεις - παρατάξεις να δεσμευτούν και να πάρουν θέση για το θέμα. Επιπλέον δεσμεύετε ότι οποιαδήποτε απόφαση στο μέλλον θα έχει τη λαϊκή έγκριση
Σίγουρα η ανακοίνωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις και από τις άλλες κινήσεις (παλιές και νέες). Το θέμα αυτό ίσως είναι από τα λίγα που πρέπει να ενώνει είτε έχουμε προεκλογική περίοδο είτε όχι!

Αναλυτικά η "Αναγέννηση" αναφέρει στην ανακοίνωση: 
ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου - Δραπετσώνας "Αναγέννηση" 19-3-2014

Αιφνιδιαστικά είδαν το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις του υπουργείου ΠΕΚΑ και του ΟΡΣΑ για τις προτεινόμενες αλλαγές στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο Αθηνών, οι οποίες περιλαμβάνουν και τον δήμο μας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την περιοχή της Ανάπλασης της πρώην βιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας σε Ζώνη Ελεγχόμενης Ανάπτυξης (ΖΕΑ) και αυξάνοντας τον συντελεστή δόμησης από 0,4 που είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο μας, σε 0,6.
Υπάρχουν δυο υψηλού κινδύνου αρνητικά σημεία, στην πρόταση που όπως δήλωσε ο κ. υπουργός θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Πρώτο, ότι με την μεταβολή του συντελεστή δόμησης, επιτρέπεται η επιπλέον δόμηση περίπου 130.000 τετραγωνικών μέτρων στα 650 στρέμματα της Ανάπλασης.
Δεύτερο, ότι με την υπαγωγή της περιοχής σε ΖΕΑ, ο δήμος μας, το δημοτικό συμβούλιο, οι κάτοικοι της περιοχής, αποκτούμε διακοσμητικό ρόλο στις αλλαγές και στα έργα που θα δρομολογηθούν. Όλες οι εγκρίσεις δίνονται από τον υπουργό.
Κερδισμένοι από την προώθηση αυτού του σχεδιασμού είναι η Εθνική Τράπεζα, η τσιμεντοβιομηχανία LaFarge (τέως ΑΓΕΤ) και η Aegean του Δ. Μελισσανίδη ως μεγαλοϊδιοκτήτες της περιοχής, οι οποίοι με μια απλή υπογραφή έρχονται να μοιραστούν ένα επιπλέον ποσόν περίπου 130 εκατομμυρίων ευρω, εις βάρος των συμφερόντων των κατοίκων του δήμου μας.

Θεωρούμε αυτή την εξέλιξη απαράδεκτη, και την αδράνεια της δημοτικής αρχής εντελώς περίεργη.
Η πολιτική μας θέση είναι δεδομένη και ξεκάθαρη.
Καμιά αλλαγή στον συντελεστή δόμησης δεν είναι αποδεκτή από τον λαό του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Καμιά προώθηση σχεδίων και σχεδιασμών δεν είναι αποδεκτή, χωρίς την έγκριση του λαού του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Δεσμευόμαστε και καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να δεσμευτούν επίσης, ότι θα αγωνιστούμε ώστε οποιαδήποτε απόφαση προωθηθεί, να έχει την λαϊκή έγκριση των συμπολιτών μας μέσα από Τοπικό Δημοψήφισμα." πηγή