Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σημαντική ένωση δυνάμεων...

  Η δημοτική κίνηση «Αλλιώτικη πόλη» αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την δημοτική κίνηση «Αναγέννηση» και να στηρίξει τον Ζαχ. Ζούπη ως υποψήφιο δήμαρχο Κερατσινίου –Δραπετσώνας.
 Η επιλογή αυτή σε συνδυασμό με την επαναδραστηριοποίηση δραστήριων αυτοδιοικητικών στελεχών και τη δήλωση υποστήριξης στην κοινή προσπάθεια συνδημοτών με σημαντική πορεία και προσφορά στην κοινωνία, δημιουργεί νέα δεδομένα στο προεκλογικό σκηνικό, «ταράζει τα ύδατα» και σίγουρα δρομολογεί εξελίξεις. 

 Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης "Αλλιώτικη πόλη":
Καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν, τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας της πόλης μας διογκώνονται, συνεπεία όχι μόνο της γενικότερης πολυεπίπεδης κρίσης και της συντηρητικής αναδίπλωσης της κεντρικής εκτελεστικής εξουσίας έναντι των Δήμων ως θεσμών δημόσιας τοπικής εξουσία, αλλά κυρίως λόγω της επί μακρόν ανεπαρκούς διοίκησης του Δήμου μας τόσο από την απερχόμενη όσο και από προγενέστερες δημοτικές αρχές. 
Την ώρα που τα κόμματα του νέου διπολισμού επιχειρούν να μεταφέρουν το πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην κεντρική πολιτική σκηνή και οι ακραίες φασιστικές λογικές κερδίζουν έδαφος, η «Αλλιώτικη Πόλη», συνεπής στις αρχές της, δεν θα ήταν δυνατόν να ιδιωτεύσει. 
Με την πεποίθηση ότι το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών, είναι το πλέον πρόσφορο για να συνδιαμορφωθεί το νέο κοινωνικό συμβόλαιο και να ανασυσταθεί ο νέος πολιτικός συνασπισμός, στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό και κοινωνικοκεντρικό περιεχόμενο. Με γνώμονα τη βούληση μας για μια σύγχρονη, διαφανή, δημοκρατική, συμμετοχική, κοινωνικά ευαίσθητη και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση με εμμονή στην τήρηση της νομιμότητας, στον σεβασμό των θεσμών, στην συνεργασία με φερέγγυα πρόσωπα, στην θέση των πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης σε πρώτο πλάνο, στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας και στην προστασία του δημόσιου χώρου. 
Στην κατεύθυνση αυτή και σε αντιστοίχιση με τις αρχές και τα οράματα μας, αποφασίσαμε να συμπαραταχθούμε με την «Αναγέννηση» και να στηρίξουμε τον επικεφαλής της, Ζαχαρία Ζούπη, ως υποψήφιο Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, αναλαμβάνοντας αμέσως κοινές πρωτοβουλίες, ώστε να συμβάλουμε με ολοκληρωμένες προτάσεις στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων της πόλης μας. 
Ώστε να γίνουν τα μέρη τα δικά μας μια Αλλιώτικη Πόλη.