Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Formula 1... "Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο."

Άντε πάλι! 
Αφού επί 3 χρόνια μας "έπρηξαν" για τα καλά της F1, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της πίστας στη Δραπετσώνα,  με δημοσιεύματα σε τοπικά, και όχι μόνο, ιστολόγια.
Όμως 60 μέρες πριν τις εκλογές δεν μπορεί να  αλλάξει η ατζέντα και να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, "ξεχαστούν", οι τελευταίες εξελίξεις με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο Κερατσίνι (ένα τόσο σοβαρό θέμα!) και όσα προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη!
Είμαστε επιφυλακτικοί και μένουμε σε μια παλιά θέση. 
Η πρόταση για f1 στη Δραπετσώνα παρά τις καλές προθέσεις του αρχιτέκτονα που έφερε την ιδέα, "είναι μια ακρότητα που στις μέρες μας γίνεται προς εντυπωσιασμό, ενδεχομένως και προς αποπροσανατολισμό, για να γεμίζουν οι σελίδες των εφημερίδων, των περιοδικών και ο κυβερνοχώρος με εντυπωσιακές, ευχάριστες ειδήσεις. Ειδήσεις που δεν θα περάσουν το κατώφλι της πραγματικότητας..."  Χωρίς να είμαστε ειδικοί, θεωρούμε ότι η F1 δεν είναι αυτό που λείπει από τη Δραπετσώνα. Η περιοχή έχει ανάγκη από πράσινο, από ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, από μόνιμες θέσεις εργασίας, από ένα νοσοκομείο ίσως, από χώρους άθλησης, από αληθινή ζωή... 

Παρακάτω κείμενα για το ίδιο θέμα που δημοσιεύτηκαν στο Δραπετσίνι και αλλού: