Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

"Πέρασε η μπογιά τους..."

Τελευταία, μετά από μεγάλη απραξία, αφού όλα έγιναν γης μαδιάμ, και λίγους μήνες πριν τις εκλογές εμφανίστηκαν και πάλι οι «σωτήρες». Περιφέρονται από καφενείο σε καφενείο για να διαπραγματευτούν την "πλατφόρμα της νίκης", τρομάρα τους, με απώτερο στόχο να ξαναβρεθούν στα πράγματα.
Το έκαναν πολλές φορές στο παρελθόν, κινούμενοι στην περιφέρεια κινήσεων και συλλογικοτήτων, έχοντας ερείσματα σε πανίσχυρους κομματικούς μηχανισμούς. Διαμόρφωναν το κατάλληλο κλίμα ανάλογα με την γενικότερη πολιτική κατάσταση, έδειχναν τον υποψήφιο, «τον αγκάλιαζαν σφιχτά» και προχωρούσαν. 
Όμως αυτή τη φορά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, πέρασε η μπογιά τους! Οι πολίτες είναι "καχύποπτοι" και δεν πείθονται με «εύκολα κόλπα»! Γνωρίζουν καλά τα πρόσωπα και την προσφορά τους. Θυμώνουν με όλους αυτούς οι οποίοι εναλλάσσονταν σε θέσεις ευθύνης και τώρα ξεχνούν! Θυμώνουν με αυτούς που θυμούνται κάθε προεκλογική περίοδο την πόλη! Αυτούς που περιφέρονται από συνδυασμό σε συνδυασμό για το κατάλληλο «πλασάρισμα» την τελευταία στιγμή, διεκδικώντας με διάφορα τερτίπια, για μια ακόμη φορά, να σώσουν την πόλη.
 
ΥΓ. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά δεν έχουν τους πολίτες στο τσεπάκι τους. Όποιο καλό παιδί κι αν ανακαλύψουν, όποιον επιτυχημένο επιχειρηματία ή «έμπειρο αυτοδιοικητικό» δεν θα καταφέρουν την ανακύκλωση της δικής τους αδιέξοδης μικρο-εξουσίας.