Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Schoolwave, 5-6-7 Ιουλίου 2013

Είκοσι εφτά μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, με όλα τους τα μουσικά εφόδια και κομμάτια από pop μέχρι death metal και από electrocore μέχρι... ρεμπέτικο, καταλαμβάνουν για τρεις ημέρες, από την  Παρασκευή 5 ώς και την Κυριακή 7 του μηνός, τα Θέατρα Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και "Άννα Συνοδινού", προκειμένου να παρουσιάσουν τη φετινή εσοδεία του Schoolwave, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στη σκιά των βράχων".

Όπως τα τελευταία 8 χρόνια, έτσι και φέτος θα τους περιμένει μια μεγάλη σκηνή, έτοιμη να χωρέσει όλο το ταλέντο και τον μουσικό προβληματισμό τους, τις μουσικές συνομιλίες αλλά και τις αντιρρήσεις τους.

Άλλωστε, όπως εύγλωττα σημειώνουν οι Indioeatoms, ένα από τα συγκροτήματα που συμμετέχει στο φετινό Scoolwave, "για τη νέα γενιά, η μουσική είναι ο μόνος αληθινός κώδικας επικοινωνίας. Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους, τις ξεφτιλίσανε οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί".

Την Παρασκευή, εκτός από τους Indioeatoms, θα παίξουν επίσης οι: Nicks, The UneXpressed, Alfa, Beyond Our Demise, Sinners, Allen's Hand, The Coreys και Dreams to Let, το Σάββατο οι: Sleepfish, EquinoX, Wormed Ptatoes, LiE, Trip, Domination, Eye Level, My Own Sacrament και Kin Beneath Chorus και την Κυριακή οι: Broken Chords, Peter Punk, Buried Before I Die, Fake Heaven, Rackaments, D3STΛΒ1LIZED, Stereovoid, Το Τσίρκο και Jungle Whisper.

Ο φρέσκος αέρας που φέρνει στη μουσική έχει αναδείξει το Scoolwave ως ένα από τα πιο επιτυχημένα φεστιβάλ στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Στα οκτώ χρόνια ζωής του, εκατοντάδες μπάντες έχουν περάσει από τη σκηνή του και χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νεαρόκοσμος αλλά και μεγαλύτεροι, τις έχουν χειροκροτήσει.

Στο τέλος κάθε βραδιάς, μετά τα μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, θα εμφανιστούν οι: The Burger Project (5.7), οι Suicidal Angels (6.7) και ο Κωστής Μαραβέγιας (7.7), ενώ θα υπάρξουν και έκτακτες συμμετοχές, όπως του Σάκη των Rotting Christ, ο οποίος παρέα με τον 15χρονο Γιάννη, κιθαρίστα των Speed Alarm, θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με τους Suicidal Angels.

Τη φετινή διοργάνωση υπογράφουν οι Δημιουργική Ομάδα: Schooligans και Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα, Δάφνης - Υμηττού, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Την επιλογή των 27 συγκροτημάτων που θα παίξουν (ανάμεσα στα 260 που δήλωσαν συμμετοχή) έκαναν οι: Γιάννης Πετρίδης (ραδιοφωνικός παραγωγός), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Κωστής Μαραβέγιας (τραγουδοποιός).

Οι συναυλίες αρχίζουν στις 9 μ.μ., οι πόρτες ανοίγουν στις 6.30 μ.μ., εισιτήρια προπωλούνται προς 5 ευρώ τη βραδιά και 10 ευρώ για το τριήμερο. Προπώληση στα καταστήματα Public, διαδικτυακά στο www.ticketservices.gr, στο Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού (Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.), στα Δημαρχεία Δάφνης (Έλλης 16 και Κανάρη, Δάφνη) και Υμηττού (Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1) και στο ταμείο Θεάτρου Βράχων.
 
 Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Schoolwave 2013 εδώ: http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=7&Itemid=29