Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δωρεά για εννέα βιβλιοθήκες του μέλλοντος

 Σε βιβλιοθήκες του μέλλοντος θα μετατραπούν σύντομα 9 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας σε Δράμα, Λιβαδειά, Ναύπακτο, Κοζάνη, Τρίκαλα, Κόρινθο, Χανιά, Κερατσίνι-Δραπετσώνα και Ηλιούπολη.

Κι αυτό χάρη σε ένα πρόγραμμα της αστικής μη κερδοσκοπικής ε-ταιρείας «Future Library», το οποίο θα μετατρέψει, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα κομμάτι των βιβλιοθηκών σε Media Lab, σε νέους, δηλαδή, ελκυστικούς χώρους δημιουργικότητας.

«Τα Media Labs θα δώσουν ευκαιρίες κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες να εκτεθούν στις τέχνες και στην τεχνολογία», σύμφωνα με τον διαχειριστή του «Future Library» Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Οι βιβλιοθήκες αυτές, που θα είναι έτοιμες με τα Media Labs τον Δεκέμβριο του 2013 και στόχος του προγράμματος είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, θα λειτουργήσουν ως ένα δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών που θα συνδεθούν και θα στηρίξουν την Εθνική Βιβλιοθήκη που κατασκευάζεται στο Φαληρικό Δέλτα.

Η υλοποίηση της κατασκευής θα γίνει από το γραφείο A&M Architects, νικητή σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Στο εγχείρημα συμμετέχει και η Google, προσφέροντας τεχνογνωσία και εκπαιδεύοντας νέους βιβλιοθηκονόμους. πηγή