Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Χρήματα στους Δήμους για συντήρηση και επισκευή των σχολείων

Για συντήρηση και επισκευή των σχολείων το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ (ΣΑΤΑ) κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες για επισκευές των σχολείων.

147.100,00 θα δοθούν στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το ποσό για επισκευές είναι μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν και τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. 
  Οι κυριότερες εργασίες που ζητούν τα σχολεία είναι οι εξής: Επισκευές στους χώρους υγιεινής, μονώσεις ταρατσών και αποκατάσταση επικίνδυνων σημείων. Ακόμα βάψιμο στις αίθουσες και στους διαδρόμους των σχολικών μονάδων αλλά και επισκευές στις αθλοπαιδιές, όπως σπασμένες μπασκέτες, χαλασμένα γήπεδα, τα οποία χρειάζονται άμεσα επισκευή, αφενός για να μπορούν να αθλούνται οι μαθητές και αφετέρου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων. Πρόκειται για εργασίες αναγκαίες για ένα σχολείο. 
 Ευχόμαστε το μικρό αυτό ποσό να αξιοποηθεί άμεσα και να  γίνουν επισκευές σε σχολεία. Επίσης καλό είναι να γνωρίζει η εκπαιδευτική κοινότητα σε ποια σχολεία θα γίνουν επισκευές! πηγή