Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Αναγέννησης" δεν θα παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου


Με επιστολή του ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρίας Ζούπης προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ασκεί κριτική στην Διοίκηση του Δήμου για την προχειρότητα που προετοιμάζονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προχειρότητα που οδηγεί σε υποβάθμισή του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για την σημερινή συνεδρίαση (25/6) όπου πρόκειται να συζητηθούν ο Οικονομικός Απολογισμός και η έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη για το 2011, δεν είχαν δοθεί, εισηγητικά μέχρι σήμερα το πρωί! Για κάθε συνεδρίαση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι "επιβάλλεται" να έχουν τα εισηγητικά σημειώματα, να τα μελετούν και να αποφασίζουν. Επιπλέον σύμφωνα με το Άρθρο 77 του Νόμου 3852/2010 ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της.

Μετά απ' αυτό, ο Ζαχαρίας Ζούπης ξεκαθαρίζει ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" δεν θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Μαρτάκη
"Κύριε Πρόεδρε, όπως σας ενημέρωσα και τηλεφωνικά, συλλογική απόφαση της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" είναι να μην συμμετέχουμε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για ενέργεια στοιχειώδους αυτοσεβασμού μας και διασφάλισης του θεσμικού ρόλου και λειτουργιών του Συμβουλίου, το οποίο δεν μπορεί να συνεδριάζει σε συνθήκες πλήρους προχειρότητας, χωρίς να έχουν στην διάθεσή του οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ούτε καν τις εισηγήσεις!

Σας ζήτησα να μετατεθεί έστω για λίγες μέρες η συνεδρίαση, ώστε να διασφαλιστεί η ενημέρωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων για τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση, όπως προβλέπει άλλωστε και ο Κανονισμός. Μου είπατε ότι δεν είναι πρακτικά δυνατόν.

Λυπάμαι, αλλά και εμάς δεν είναι και δεν θα είναι δυνατόν να συμμετέχουμε σε διαδικασίες στις οποίες δεν γνωρίζουμε τις προτάσεις και τις εισηγήσεις της Διοίκησης.

Με την ευκαιρία σας επισημαίνω, ότι ούτε για την αυριανή Συνεδρίαση έχουμε λάβει εισηγητικά.

Φαντάζομαι ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Διοίκηση του Δήμου έχει χρέος να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στον ρόλο, τις λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα τονίζω, ότι για πάνω από ένα χρόνο δεν έχουμε πάρει Πρακτικά των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που αποτελεί πλήγμα στην διαφάνεια των διαδικασιών και την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τις συζητήσεις και τις Αποφάσεις μας."πηγή