Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Με τον Θαλασσινό τα κάνανε θάλασσα. Και όχι μόνο.

Αναδημοσιεύουμε πό τη "σταγόνα"

Πολλοί πήγαν το Σάββατο 16/7 στην παραλία των Λιπασμάτων για να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού. Αλλά μείνανε με τη γλύκα στο στόμα. Τι συνέβει; Ας δούμε τι λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης με μία επιστολή του που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του πέντε μέρες πριν τη συναυλία.
Αθήνα 10 Ιουνίου 2012 http://www.facebook.com/pantelis.thalassinos.9
Με θίγουν προσωπικά σαν Παντελή Θαλασσινό, αλλά και σαν καλλιτέχνη, δημοσιεύματα ανώνυμα σε blogs, του τύπου, "Πόσα θα πάρει ο Θαλασσινός, απο τη συναυλία στο Κερατσίνι;", κι ότι " Είναι χρηματοδότης, του Αρη Αμφιάλης, και η αντιδήμαρχος, του κανονίζει συναυλία, για να πάρει τα λεφτά του πίσω" !!!
Επειδή, δε θα μπώ στο χορό του "σού΄πα - μού΄πες", και επειδή κατανοώ τον πόνο των απλήρωτων υπαλλήλων του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας, θεωρώντας, ότι είμαι πάντα μαζί τους, και επειδή ποτέ δε θα αξίωνα ανταπόδοση σε πράγματα που κάνω με την ψυχή μου, δε θέλω να εμφανιστω στη συναυλία, της 16ης Ιουνίου, για τη διεκδίκηση του χώρου των Λιπασμάτων. 
Εξ άλλου ποτε δεν υπέγραψα καμιά συμφωνία, ούτε ήρθε σε μένα η έγκριση απ' την Περιφέρεια, σε πρόταση που κάναμε με ποσό 10.000 ευρώ, (αναφέρω το ποσόν της προσφοράς μας, που περιλαμβανει αμοιβές 14 συνεργατών μου, και της ηχητικής εγκατάστασης γιατι ακουστηκαν ποσά μεχρι και 40.000 ευρώ)..!! Το ποσό της προσφοράς για όσους γνωρίζουν, είναι στοιχειωδώς χαμηλό. 
Φτάσαμε στο σημείο, να αμφισβητούμαι κι εγω, με περισσότερες απο 1000 δωρεάν συναυλίες αλληλεγγύης. Ειμαι του Αφιλοκερδώς, και όχι του “ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ Α.Ε.”
Εχω την προσφορα διαθεσιμη, σε όποιον θα ήθελε επωνύμως, να τη δεί!
Δεν υπαναχωρώ απ την αγωνιστική ιδέα της συναυλίας, αλλά δεν θα εμφανιστώ, για τους λόγους που προανέφερα. 
Ας με συγχωρέσουν λοιπόν, όσοι θα ήθελαν να είμαι εκεί, ελπίζοντας στο μέλλον, να κάνω μια συναυλία, κάτω απο άλλες συνθήκες, με καθαρά πολιτιστικά κίνητρα, εν καιρώ Ειρήνης, πραγματικής Δημοκρατίας, σε ένα Κράτος Δικαίου, και με Ισότητα σε όλα, για όλους μας!! 
Με τιμή   Παντελής Θαλασσινός.

Διευκρινήσεις. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι για πάνω από οχτώ μήνες, είναι οι υπάλληλοι της ΔΗΚΕΠΑ, εταιρείας του Δήμου.
Από και πέρα, όσα καταλαβαίνετε, κατάλαβα κι εγώ, δηλαδή όχι πολλά. Έχω μόνο να επισημάνω τα εξής δύο. Να τονίσω τη φράση του " ...ούτε ήρθε σε μένα η έγκριση από την Περιφέρεια σε πρόταση που κάναμε με ποσό 10.000 ευρώ...". Και να πω επίσης, πως αυτή η ανακοίνωση μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε στην ιστοσελίδα του Δήμου. 
Είναι φανερό πως οι υπεύθυνοι της διαπραγμάτευσης με τον κ.Θαλασσινό τα έκαναν θάλασσα. Από τη στιγμή όμως που υπήρξε πρόβλημα, θα έπρεπε η Δημ.Αρχή να πληροφορήσει το κοινό, αναρτώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου το γεγονός, την επιστολή του κ.Θαλασσινού και την άποψή της για ποιους λόγους έγινε ότι έγινε. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία και ο σεβασμός στους πολίτες. Μια ενημέρωση που θα βοηθούσε τον άλλον να μάθει, να σχηματίσει γνώμη και να κρίνει. Αν η ενημέρωσή μας  εξαρτιώταν μόνο από τα θεσμικά κρατικά όργανα, τότε αμφιβάλλει κανείς πως θα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα για πάρα πολλά θέματα; Να ένα παράδειγμα.
Είναι γνωστό πως η αλήθεια, λίγο πολύ, χάνει όταν τη διαχειρίζεται η όποια εξουσία. Είτε αποσιωπόντας την, είτε διαστεβλώνοντάς την, είτε με το σύστημα μισές αλήθειες, είτε με ξεδιάντροπα ψέμματα, είτε με την αποθέωση της κοινοτυπίας, Τα ίδια βαρετά δηλαδή, αιώνες τώρα. Σ'αυτήν την περίπτωση η Δημ.Αρχή, πάνω σ' ένα μικρό ζήτημα, μας έδωσε ένα δείγμα γραφής του τι σημαίνει στην πράξη ήττα της αλήθειας, κρύβοντάς τηνπηγή