Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Οι απαντήσεις των έξι υποψήφιων στις 15 ερωτήσεις από "Σταγόνα +Δραπετσίνι" (7η & 8η )

Η πρώτη κοινή παρέμβαση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου ’19 των Δραπετσίνι + Σταγόνα ήταν οι συνεντεύξεις που πήραμε τον χειμώνα από τους υποψήφιους δημάρχους με 5 γενικές ερωτήσεις. Η δεύτερη, η ανοιξιάτικη, είναι οι 15 ερωτήσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αποστείλαμε στα μέσα Απριλίου σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους.

Από τους 9 υποψήφιους μας απάντησαν οι εξής έξι (αλφαβητικά) : Δαβγιώτη Ρούκουνα Ελένη, Δατσέρη Βάνα, Καλαμαράς Γιώργος, Καλούσης Ακρίτας, Καμάς Παντελής και Τσιρίδης Γιώργος. Τους ευχαριστούμε. Δεν μας απάντησαν οι Βρεττάκος Χρήστος, Διαλινάκης Παναγιώτης, και Καμπούρης Φίλιππος.
Ξεκινήσαμε την Τετάρτη 8.5 και αναρτούμε κάθε μέρα τις απαντήσεις των υποψηφίων (εναλλασόμενα κυκλικά) σε δύο κάθε φορά από τις ερωτήσεις μας. Τέλος να ενημερώσουμε ότι για το καλό όλων μας είχαμε ζητήσει από τους υποψήφιους να μην ξεπερνούν οι απαντήσεις τους τις 200 λέξεις. Όπως θα διαπιστώσετε, άλλοι το προσπάθησαν κι άλλοι όχι.
Οι σκέψεις μας για το γεγονός που 6 από τους 9 υποψηφίους επέλεξαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας εδώ 



 (7η & 8η ερώτηση - απάντηση)
7η) Αν έχετε επεξεργαστεί μία πρόταση ώστε να αποδοθούν στο δήμο μας οι χώροι του νεκροταφείου της Ανάστασης και της ΔΕΗ, ποια είναι η κεντρική ιδέα αυτής;

Καλούσης Ακρίτας
Εμείς παλεύουμε για δημόσιους κοινούς χώρους, καθαρούς, προσβάσιμους για όλο το Λαό και τη νεολαία. Ενάντια σε περιορισμούς, περιφράξεις, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορικές και άλλες «ανταποδοτικές» χρήσεις. Για ανάπτυξη του πρασίνου και της περιβαλλοντικής, οικολογικής ανάπτυξης σε μια πόλη αλλά και γενικά μια χώρα που στα μεγάλα κέντρα της έχει περάσει ο οδοστρωτήρας της κερδοφορίας του κεφαλαίου πάνω από τους χώρους πρασίνου και αναψυχής.
Γι’ αυτό προτείνουμε να πέρασουν οι χώροι στον δήμο χωρίς αποζημίωση και να γίνουν χώροι πρασίνου, αναψυχής, και αθλητισμού, με διατήρηση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργία μουσειακού χώρου της αντιφασιστικής πάλης ανοιχτοί σε όλο τον λαό. Για εμάς δεν είναι το θέμα αν θα περάσουν στον Δήμο Πειραιά ή στον Δήμο Κερατσινίου, αλλά ότι είναι ανάγκη όλοι οι πολίτες των γύρω δήμων να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτούς. Αναγνωρίζουμε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται ρήξη με την κυρίαρχη αντίληψη και πολιτική που μιλάει για οικοδόμηση, πολυκαταστήματα, mall κ.λ.π., αντιπαράθεση με τα τοπικά και μη συμφέροντα που προωθούν τα σχέδιά τους για επιχειρηματική “αξιοποίηση” αυτών των χώρων και φυσικά σύγκρουση με οποιαδήποτε διάθεση παραχώρησης αυτών αλλά και κάθε δημόσιου χώρου στο Υπερταμείο.

Καμάς Παντελής

Είμαι έτοιμος και έχω τη δύναμη να διαπραγματευτώ για τον Λαό μας, αυτό που του αξίζει. Από την πρώτη ημέρα της Διοίκησής μας, η απόδοση των χώρων του Νεκροταφείου της Ανάστασης, που δεν χρησιμοποιούνται καθώς και η απόδοση του χώρου της ΔΕΗ, θα είναι πρώτη προτεραιότητά μου, θα αγωνιστούμε, θα διαπραγματευτούμε θα τα καταφέρουμε.


Τσιρίδης Γιώργος
Θέμα μεγίστης προτεραιότητας ,είναι να αποδοθεί ο χώρος στον δήμο μας. Είναι απαράδεκτο να λειτουργεί ο δήμος Πειραιά σαν την παλαιά γηραιά Βρετανική αυτοκρατορία με αποικίες και προτεκτοράτα όπως στο νεκροταφείο της Ανάστασης, στο Σχιστό ή στην Ψυτάλλεια.
 Το πραγματικό πρόβλημα με την ύπαρξη των οικογενειακών τάφων μπορεί να διευθετηθεί είτε με την μεταφορά τους στο Σχιστό ή και με άλλες προτάσεις. Διάβασα και πρόσφατα προτάσεις αστικής ανάπλασης που δίνουν πρωτοποριακές λύσεις, όμως, δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή να τις αποδεχτώ γιατί δεν τις έχω μελετήσει σε βάθος. 
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάντως, ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στους κατοίκους σαν χώρος πρασίνου και αναψυχής. Νεκροταφείο υπάρχει στο Σχιστό και -όσο κι αν ακούγεται μακάβριο- μας χωράει όλους, πλούσιους και φτωχούς με οικογενειακούς τάφους ή με λιτές πλάκες από μάρμαρο.

Δαβγιώτη Ρούκουνα Ελένη
Θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο να αποδοθούν οι εν λόγω χώροι στον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν ειπωθεί αρκετά λόγια για τους συγκεκριμένους χώρους χωρίς να έχουν γίνει πράξεις επί ουσίας.
Ειδικά για το νεκροταφείο της Ανάστασης, μία από τις δεσμεύσεις μας ως «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ» ήταν η συρρίκνωση του νεκροταφείου μεταφέροντας τον μαντρότοιχο στο τμήμα με τους οικογενειακούς τάφους. Με αυτό τον τρόπο, ο ελεύθερος χώρος όπου παλιότερα βρίσκονταν οι τάφοι τριετούς ταφής θα μετατρεπόταν σε χώρο πρασίνου με ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς όμως τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ο χαρακτηρισμός του χώρου που σκοπεύαμε να αξιοποιήσουμε άλλαξε και πάλι σε κοιμητήριο. Αντιλαμβάνεστε ότι με αυτή την εξέλιξη το έργο μας γίνεται δυσκολότερο. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα σταματήσουμε τις προσπάθειες μας για να αποδοθεί η συγκεκριμένη έκταση στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ασφυκτιούν από το τσιμέντο.

Δατσέρη Βάνα
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ!!! Είναι δύο πολύ σημαντικά θέματα που περιλαμβάνονται με ξεχωριστές ενότητες και αναλυτικά στο Πρόγραμμα που θα καταθέσει αυτή την εβδομάδα κιόλας ο συνδυασμός μας στην κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Από την εποχή που ολοκληρώθηκε η κατασκευή και άρχισε να λειτουργεί το διαδημοτικό νεκροταφείο του Σχιστού, όλες ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι δημοτικές αρχές, πλην της απερχόμενης, έκαναν προσπάθειες για να παύσει οριστικά η λειτουργεία του Νεκροταφείου της Ανάστασης. Αυτό για μια σειρά από λόγους, πολύ σύνθετους, δεν κατέστη δυνατόν.
 Με σεβασμό στις οικογένειες που έχουν θάψει τους δικούς τους ανθρώπους εκεί, καθώς και στην πολιτιστική αξία των οικογενειακών τάφων-μνημείων που έχουν κατασκευαστεί εδώ και έναν αιώνα, θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ η διαδικασία μεταφοράς των ενεργών οικογενειακών τάφων που είναι δυνατόν να μεταφερθούν από το Νεκροταφείο της Ανάστασης στα διαδημοτικό Νεκροταφείο του Σχιστού.
 Στόχος μας είναι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι ενεργοί οικογενειακοί τάφοι να μεταφερθούν στο Σχιστό, χωρίς ΚΑΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών στις οποίες ανήκουν. Η χρηματοδότηση τους θα γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ μέσω ΕΣΠΑ, με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Δήμος μας. Μέχρι αυτή η πρωτοβουλία να πάρει σάρκα και οστά, θα εξωραΐσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους χώρους αρμοδιότητας του Δήμου μας, ώστε να μην αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους μας.
Θα επιδιώξουμε συνεργασία σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τον Δήμο Πειραιά, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση για όλους. Και για τους δημότες μας που επιβαρύνονται από την λειτουργία και την παρατεταμένη παραμονή του νεκροταφείου, αλλά και για τους πολίτες που έχουν αγοράσει και πληρώσει αδρά οικογενειακούς τάφους.
Όσον αφορά τη ΔΕΗ η μη τήρηση των όρων του Πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τα τρία συναρμόδια υπουργεία που το υπέγραψαν, οφείλεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ στην ΔΕΗ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση των επί μέρους διαφορών ανάμεσα στο Δήμο και τη ΔΕΗ είναι η τήρηση όλων των όρων του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογραφεί το 1997. 
Έκτοτε η ΔΕΗ ακολουθεί μια σειρά από νομικίστικους και ξεκάθαρα παρελκυστικούς τρόπους ώστε να κατέχει παρανόμως κάτι που με βάσει την συμφωνία του 1997 δεν της ανήκει. Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον Ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας για τον ιστορικό χώρο, στον οποίο λειτουργούσε για πάρα πολλά χρόνια ο ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου. Πλέον κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι ο παντελώς ξεπερασμένος τεχνικά και κοστοβόρος ΑΗΣ του Αγίου Γεωργίου, είναι αναγκαίος για την Ενεργειακή Ασφάλεια της χώρας. Σε μια εποχή μάλιστα που μειώνεται ραγδαία το ποσοστό της ΔΕΗ στην Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου αποτελεί ένα εργοστάσιο φάντασμα, που δεν θα επαναλειτουργήσει ποτέ.
Ως εκ τούτου και με βάσει το Πρωτόκολλο το οικόπεδο θα πρέπει να περάσει ΑΜΕΣΑ στην ιδιοκτησία του Δήμου. Μάλιστα η ΔΕΗ τον τελευταίο καιρό προσπαθεί με διάφορους τρόπους να ισχυροποιήσει την θέση της στο οικόπεδο, χωρίς η απερχόμενη Δημοτική αρχή να έχει κάνει για να το αποτρέψει. Αρκέστηκε να κάνει τον χειροκροτητή στις επικοινωνιακές φιέστες της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης, που αφορούσαν την Μάχη της Ηλεκτρικής.
Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ Να περάσει η ιδιοκτησία του οικοπέδου του Αγίου Γεωργίου στον Δήμο ώστε η εκμετάλλευση του οικοπέδου-φιλέτου, να αποτελέσει επέκταση του σχεδίου για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ του παραλιακού μετώπου της πόλης με βάσει την συνολική ρύθμιση του θέματος με κυβερνητική παρέμβαση.

Καλαμαράς Γιώργος
 Αν για κάτι σίγουρα μπορούμε να δεσμευτούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση σίγουρα είναι η διεκδίκηση σήμερα, μέτρων ανακούφισης του λαού της περιοχής μας, έργων που έχει πραγματικά ανάγκη.
 Προφανώς και δεν είναι μόνο αυτοί οι χώροι που μπορούν να καλύψουν ανάγκες για ελεύθερους χώρους, αθλητισμό, πολιτισμό, χώρους αναψυχής, περιπάτου. 
Είναι ζήτημα πάντως που μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυψε σε δημοτικό συμβούλιο ότι ο Δήμος Πειραιά ετοιμάζεται να αλλάξει τη χρήση γης του νεκροταφείου της Ανάστασης προφανώς για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, με την διοίκηση του δήμου μας να κωφεύει μέχρι και σήμερα να δώσει απαντήσεις. 





8η) Ως γνωστόν το συγκρότημα κτιρίων της ΝΑΦΘΑ, το οποίο ανήκει στο δήμο μας για πάνω από 15 χρόνια,παραμένει ανεκμετάλλευτο. Ποια είναι η πρότασή σας για τη ΝΑΦΘΑ;

Καλούσης Ακρίτας
Η έκταση του πρώην εργοστασίου ναφθαλίνης είναι άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα έργων ανάπλασης που είτε έμειναν πλήρως παρατημένα και απαξιωμένα, είτε ακόμα έμειναν μόνο στις μακέτες. Έργα που έγιναν στη λογική να απορροφηθούν κονδύλια από τους εργολάβους και μετά θα δούμε τι θα τα κάνουμε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, πάρα τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για την αναπαλαίωση των 7 κτιρίων της και του περιβάλλοντος χώρου (συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 11 εκατ. Ευρώ), από την ολοκλήρωσή του το μακρινό 2002 μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει ποτέ οι πόρτες του χώρου για τους κατοίκους της περιοχής και μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης έχει σχεδόν επιστρέψει στην ίδια κατάσταση με πριν την αναπαλαίωση.
Το πρώτο που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι να μην πουληθούν σε ιδιώτες. Ένας απαξιωμένος και λεηλατημένος χώρος είναι εύκολη λεία.

  Κοινωνικές ανάγκες υπάρχουν. Στέγαση πολιτιστικών, εργατικών, αθλητικών και άλλων μορφών συλλογικοτήτων και κοινωνικών εγχειρημάτων μπορούν να στεγαστούν και να δώσουν ζωή στο χώρο. 


Καμάς Παντελής

Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει με τα κτήρια της ΝΑΦΘΑ. Είναι ντροπή να έχουν δοθεί χρήματα για ανακαινίσεις και οι χώροι αυτοί να ρημάζουν. 

Είναι μία ακόμη ένδειξη ότι η Διοίκηση Βρεττάκου, δεν έχει κάνει κανένα έργο μέσα στην πόλη, αδιαφορεί για την υποβάθμισης της περιουσίας των Δημοτών. 
Θα ανακαινίσω τα κτήρια της ΝΑΦΘΑ, και θα εγκαταστήσω δομές που θα πληροφορούν τον Εμπορικό κόσμο της πόλης για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μπορεί να έχει, για Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να ενισχύσουν τις επιχειρήσει και θα προωθήσω την ιδέα της δημιουργίας έδρας για επιχειρήσεις που έχουν αναφορά στην νεοφυή επιχειρηματικότητα. 
Θα μετατρέψουμε τα έρημα κτίρια σε κυψέλη δημιουργικότητας και ατμομηχανή της ανάπτυξης της πόλης. 


Τσιρίδης Γιώργος
Από ανθρώπους που χειρίστηκαν το θέμα στο παρελθόν έχω ακούσει πως υπάρχει πρόβλημα τοξικότητας του κτιρίου. Αν είναι έτσι, χρειάζεται επέμβαση σοβαρή. Πρόκειται για μνημείο της βιομηχανικής ιστορίας και της δημοτικής αδιαφορίας ταυτόχρονα. Παρατημένο, ρήμαξε μια και δυο φορές χωρίς σχέδιο αξιοποίησης.
Προτιθέμεθα να επεκτείνουμε το σχέδιο αστικής ανάπλασης από την Δραπετσώνα και την βιομηχανική της ζώνη στο Κερατσίνι κι ιδιαίτερα στην περιοχή που περιλαμβάνει τη ΝΑΦΘΑ, την Ιχθυαγορά και την ΔΕΗ. 

Μια προκαταρκτική μελέτη διερεύνησης των δυνατοτήτων για πολεοδομική και οικονομική ανασυγκρότηση της παραλιακής ζώνης είναι αναγκαία κι η ΝΑΦΘΑ είναι ένα βασικό κομμάτι της. 



Δαβγιώτη Ρούκουνα Ελένη
Είναι εγκληματική η αδιαφορία που επέδειξαν οι Δημοτικές Αρχές του παρελθόντος στο θέμα αυτό. Η πρότασή μας για τη ΝΑΦΘΑ είναι η εξής:
Πρώτα απ’ όλα απαιτείται να γίνει εκτίμηση ζημιών και υπολογισμός του κόστους αποκατάστασης προκειμένου τα συγκεκριμένα κτήρια να μπορούν να εκμεταλλευτούν. Εφ’ όσον το κόστος είναι απαγορευτικό - κάτι που σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τα οικονομικά αποθεματικά που θα αφήσει η σημερινή Διοίκηση - και δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ), θα απευθυνθούμε σε ιδιωτική πρωτοβουλία.
Ο συγκεκριμένος χώρος επιβάλλεται να αξιοποιηθεί μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης και να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Όλα αυτά τα χρόνια με δικαιολογίες παραμένουμε σε τέλμα. Εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε η Δημοτική αρχή των έργων. Για αυτό και είμαστε υπέρ της χρηματοδότησης από ιδιωτικά κεφάλαια, εφ’ όσον από κοινού καταλήξουμε σε έργα υποδομής τα οποία θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα με σαφή αναπτυξιακά πλεονεκτήματα. 


Δατσέρη Βάνα
Ο χώρος που αποτελείται από ένα συγκρότημα 7 κτιρίων, αναπαλαιωμένο με πόρους από το πρόγραμμα URBAN, παραδόθηκε ολοκαίνουργιος το 2002 στον τότε Δήμο Κερατσινίου.
Από το 2002, όταν παραδόθηκε καμία δημοτική αρχή δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αυτόν τον υπέροχο χώρο. Κατά καιρούς έγιναν σχέδια και ακούστηκαν προτάσεις, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.
Αυτή την στιγμή η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, δεν υπάρχουν κάσες στα κουφώματα, δεν υπάρχουν καλώδια στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος, δεν υπάρχουν πόρτες και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ένας τόσο σημαντικός χώρος για την ευρύτερη περιοχή της Χαραυγής έχει καταντήσει σκουπιδότοπος. Δυστυχώς για την πόλη μας η εικόνα αυτή οριστικοποιήθηκε και παγιώθηκε τα 5 χαμένα χρόνια της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Το συγκρότημα αυτό έχει αίθουσες για να στεγάσει υπηρεσίες και φορείς της πόλης μας. Έχει χώρους για εκδηλώσεις, χώρους για να δημιουργηθεί παιδικός σταθμός ή και νηπιαγωγείο, μια μεγάλη αίθουσα για αθλητισμό ίσως, έχει χώρους για άλλες δράσεις, χώρους για εστίαση κλπ.
Το οικονομικό κόστος για την αποκατάσταση του χώρου είναι ΠΛΕΟΝ ιδιαίτερα υψηλό. Η αποκατάσταση μπορεί να επιτευχθεί με ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή της Περιφέρειας. Ο εξωραϊσμός του εξωτερικού χώρου θα γίνει με αυτεπιστασία από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Μοναδική διέξοδος αξιοποίησης της ΝΑΦΘΑ είναι η ταυτόχρονη σχεδιασμένη και συντονισμένη εξεύρεση των απαιτούμενων χώρων με την ρεαλιστική πρόταση λειτουργίας και εκμετάλλευσης και την αταλάντευτη πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για να υπάρξει ΜΟΝΙΜΗ λειτουργία του χώρου και όχι περιστασιακές δράσεις – μετακλητού ή άλλου χαρακτήρα.
Η πρόταση μας είναι κάποια από τα κτίρια θα στεγάσουν υπηρεσίες του Δήμου και φορείς της περιοχής. Στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνεται η δημιουργία δημοτικών δομών που θα αποφέρουν έσοδα. Προτείνουμε την δημιουργία Βιομηχανικού μουσείου, καθώς και την δημιουργία εστιατορίου-αναψυκτήριου που θα το διαχειρίζεται ο Δήμος, εκμεταλλευόμενοι πλήρως το απαράμιλλο φυσικό κάλος του σημείου στο οποίο βρίσκονται τα συγκεκριμένα κτίρια. 

Εξειδικευμένες δράσεις που διασφαλίζουν την διαρκή επισκεψιμότητα και παρουσία μιας κυψέλης κοινωνικής συνεύρεσης στον Δήμο μας. 


Καλαμαράς Γιώργος
Όπως και σε προηγούμενη ερώτηση δεν είναι μόνο ένα τα ανεκμετάλλευτα κτίρια που έχουμε στην περιοχή ή οι ανεκμετάλλευτες εκτάσεις. Όπως και δεν είναι μία η ανάγκη για την οποία μπορούν να αξιοποιηθούν. Τέτοια κτίρια και εκτάσεις είναι οι πολυκατοικίες στη Δραπετσώνα, ο κινηματογράφος REX, του Μελετόπουλου, το νεκροταφείο της Ανάστασης, η ΔΕΗ, η ΝΑΦΘΑ, το πρώην εργοστάσιο του Καχραμάνογλου. 


 Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις 1 & 2 εδώ

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις 3 & 4 εδώ
 Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις 5 & 6 εδώ


Αύριο Κυριακή 12.5, θα αναρτήσουμε τις απαντήσεις των έξι υποψηφίων δημάρχων στην 9η ερώτησή μας και στην 10η.

9η) Με ποιες ενέργειες μπορεί να βελτιωθούν και να επεκταθούν οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έφτιαξε τα τελευταία χρόνια η δημ.αρχή στην πόλη μας;

10η) Έχετε άποψη για το αν είναι απαραίτητη η σύνδεση της πόλης μας με τον Πειραιά και το Πέραμα με μέσο σταθερής τροχιάς και εφικτή να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα χρόνια;