Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2019. Είσοδος δωρεάν

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». 

Τα Μουσεία μας περιμένουν με, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και βέβαια δωρεάν είσοδο.

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό φιλοξενώντας ομιλία και προβολή ντοκυμαντέρ από τη μη κερδοσκοπική Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος" με θέμα το παραδοσιακό επάγγελμα του σφουγγαρά
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με την εκπαιδευτική δράση για ενήλικες «Σμιλεύω με τις λέξεις: προσεγγίζοντας τα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μέσα από τη δημιουργική γραφή»,που θα διεξαχθεί στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου».
Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος διοργανώνει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «ξόμπλια. ΠΛΟΥΜΙΔΙΑ & ΣΤΟΛΙΣΜΑΤΑ».
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, παραδίδοντας μάλιστα τη σκυτάλη ως τιμώμενο μουσείο για το 2018, συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή και διοργανώνει ένα τριήμερο δράσεων και ξεναγήσεων.  
Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα πρόγραμμα οικογενειακών δραστηριοτήτων 
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με δυο ανοιχτές ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους στην έκθεση-αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, με τίτλο: «Γιώργος Σεφέρης. Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια».  
Όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2019 μπορείτε να δείτε εδώ