Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Προεκλογική περίοδος με εξώδικα!

Το εξώδικο του υποψήφιου δημάρχου Π. Διαλινάκη για τις αφίσες του δημάρχου Χρ. Βρεττάκου και η απάντησή του

 Ένα θέμα το οποίο το έχει λύσει η ζωή, συνεχίζει να απασχολεί την προεκλογική περίοδο στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 
Σήμερα, το 2019, με τα μέσα που υπάρχουν, τα κοινωνικά δίκτυα, τα άπειρα έντυπα που κυκλοφορούν, δύσκολα θα βρεις ψηφοφόρους  που θα δουν μια αφίσα προσώπου στον δρόμο, θα μαγευτούν, και θα τρέξουν να αλλάξουν τη ψήφο τους.  
Απεναντίας μόνο προβλήματα δημιουργεί μία τέτοια ενέργεια και η συζήτηση γύρω από αυτήν. Σε μια προεκλογική περίοδο, όπου όλοι δραστηριοποιούνται, υπάρχουν θέματα για αντιπαράθεση και είναι πολλά. Είναι ευκαιρία να γίνει συζήτηση για τα μεγάλα θέματα τη πόλης! Ο καθένας ας πάρει την ευθύνη του για διάλογο.
...Και για να μην μπερδευόμαστε η αφίσα προσώπου δεν είναι το ίδιο με ένα πανό που έχει κάποιο μήνυμα ή μία θέση!

Χθες κατατέθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας κ.  Παναγιώτη Διαλινάκη Εξώδικο κατά του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου "για παράνομη ανάρτηση δεκάδων πανό και για παράβαση της εκλογικής διαδικασίας αναρτώντας πανό "
Ο Δήμαρχος σήκωσε το γάντι και απάντησε αμέσως με δήλωση του όπου  δηλώνει κατηγορηματικά ότι "ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν θα φιμώσει κανέναν , ούτε όμως και θα φιμωθεί από κανέναν" !

Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Παναγιώτη Διαλινάκη:
Η συνεχιζόμενη θεσμική εκτροπή και η παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας εκ μέρους του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κ. Χρήστου Βρεττάκου, σχετικά με την ανάρτηση δεκάδων πανό στην πόλη, που είναι αντίθετη στους νόμους και η άρνησή του να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του ως Δήμαρχος, που είναι υποχρεωμένος να απομακρύνει τα πανό που έχουν αναρτηθεί παράνομα, μας ανάγκασε να αποστείλουμε σήμερα εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία με την οποία τον καλούμε να κατεβάσει άμεσα τα πανό που παράνομα έχουν αναρτηθεί.

 Εμείς παραμένουμε σταθερή στη θέση μας που είναι ο σεβασμός στους νόμους και στην ίση μεταχείριση των υποψηφίων και καταδικάζουμε την αυταρχική και παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου, που θέλει να «καπελώσει» όλους τους άλλους συνυποψηφίους του και τον καλούμε να παύσει να χρησιμοποιεί τη θέση του και την εξουσία που έχει καταχρηστικά και για «ίδιον όφελος».
Η θέση της Ελεύθερης Κίνησης Δημοτών είναι ξεκάθαρη.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΦΙΣΑ. Σεβασμός στο περιβάλλον και στις Δημοκρατικές Διαδικασίες. Καμία θεσμική παρεκτροπή.

Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου:
 

ΆΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ
Την ώρα που τα ανοιχτά ζητήματα της πόλης είναι πολλά και οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις από τις δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις γι’ αυτά, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Διαλινάκης αντί να ασχολείται με τα θέματα της περιοχής, επιλέγει να στείλει το έτος 2019 (!) εξώδικο στον δήμαρχο της πόλης, απαιτώντας να απομακρύνει τα πανό όχι μόνο της Κίνησής του, αλλά όλων των δημοτικών κινήσεων και κομμάτων.


Να θυμίσουμε ότι κ. Διαλινάκης ως επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ. το 1994 είχε γεμίσει ολόκληρη την πόλη μας με χιλιάδες αφίσες, πανό και φυλλάδια με το πρόσωπό του. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, που επανεμφανίστηκε στην πόλη ως υποψήφιος «ανεξάρτητος», αυτή τη φορά, δήμαρχος με περιβαλλοντικές ευαισθησίες (!), απαιτεί από τον δήμαρχο να αφαιρέσει το δικαίωμα από τις δημοτικές κινήσεις και τα πολιτικά κόμματα να μεταφέρουν το μήνυμα στους πολίτες με τον τρόπο που εκείνα επιλέγουν.


 Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχουν όλοι οι υποψήφιοι πρόσβαση σε κανάλια, πληρωμένες διαφημίσεις, εφημερίδες, φιλικά blogs και «αντιρρυπαντικά» φυλλάδια, που αναπαράγουν τα ψεύδη ή τις αλήθειες που ο καθένας επιλέγει να πορεύεται.
Να τονίσουμε ωστόσο ότι την πόλη μπροστά στις εκλογές δεν τη ρυπαίνουν τα πανό των δημοτικών κινήσεων και των κομμάτων, αλλά η πολιτική ορισμένων που με χυδαίο τρόπο προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών. Οι αφίσες και τα πανό, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα απομακρυνθούν, η ρυπαρή πολιτική τους όμως υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει.


Να γνωρίζουν όλοι καλά ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν θα φιμώσει κανέναν , ούτε όμως και θα φιμωθεί από κανέναν. Ο κ. Διαλινάκης μπορεί να δώσει τη μάχη των εκλογών με εξώδικα και νομικά τερτίπια, προσπαθώντας έτσι να μας τρομοκρατήσει.
Εμείς θα δώσουμε τον εκλογικό αγώνα με τις ιδέες και τις προτάσεις μας για την επόμενη ημέρα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Ό,τι κι αν κάνουν, οι πολίτες στις 26 Μαΐου αυτά θα κρίνουν.