Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επιτέλους ... η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας!


 Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Μετά από πολλές περιπέτειες και αναβολές, ξεκίνησε δειλά-δειλά να ενημερώνεται η ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η σελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.keratsini-drapetsona.gr/ 
με ένα τεράστιο λουλούδι, παπαρούνα πρέπει να είναι, να κυριαρχεί στην πρώτη σελίδα! Παράλληλα συνεχίζει να λειτουργεί η παλιά ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου στη διεύθυνση www.keratsini.gr
Στο “Δραπετσίνι” υπάρχει σχετικός σύνδεσμος στη δεξιά κάθετη στήλη που οδηγεί και στις δύο ιστοσελίδες.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η ιστοσελίδα, εάν εξαιρέσουμε το πάνω μέρος το οποίο είναι φανταχτερό, αλλά όχι λειτουργικό, και μάλλον δε χρειάζεται(κυλιόμενο μενού), δίνει πληροφόρηση και μπορείς με μια ματιά να εντοπίσεις θέματα που σε ενδιαφέρουν.
Η σελίδα δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει  φρέσκο περιεχόμενο, αλλά οι περισσότεροι σύνδεσμοι είναι ανενεργοί γι΄ αυτό δεν θα βιαστούμε για σχόλια και κριτική! Πάντως νομίζουμε ότι θέλει δουλειά για να γίνει λειτουργική. 
Καλό είναι βέβαια να ανακοινωθεί, εάν δεν έχει γίνει, πόσοι εργάστηκαν για τη δημιουργία της, τα χρήματα που δαπανήθηκαν, από ποιον θα γίνεται η συντήρηση, ποιος θα έχει τη γενική ευθύνη της  ενημέρωσης, πόσο θα στοιχίζει κ.λπ.! Καθαρές κουβέντες δηλαδή.

Το επόμενο στάδιο και το ουσιαστικότερο για να είναι η σελίδα πραγματικά χρήσιμη, είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Είναι αδιανόητο οποιαδήποτε ανακοίνωση να δημοσιεύεται σε οποιαδήποτε έντυπο ή blog και μετά από 3 μέρες να εμφανίζεται στον επίσημο δικτυακό τόπο του Δήμου. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται οι αντιδήμαρχοι διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να γίνει σημείο αναφοράς η ιστοσελίδα πρέπει ότι επίσημο αφορά το Δήμο να βλέπει το φως της δημοσιότητας από εκεί. 
Επειδή διακρίνουμε μια τάση προς το glamorous!!! και χωρίς διάθεση να ακυρώσουμε τη προσπάθεια των ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα νομίζουμε ότι πρέπει να κυριαρχεί στη σκέψη τους  ότι πρόκειται για τον επίσημο δικτυακό τόπο ενός φορέα!
...άντε καλοτάξιδη!