Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη την Τετάρτη 18/5/2011. Κατεπείγουσα σημερινή Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


Σε συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη, καλεί όλα τα σωματεία της χώρας η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς χάνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και καταργείται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνει, μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα στις επιπτώσεις που θα έχουν στους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών, στο σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Συγεκριμένα οι τροπολογίες αυτές προβλέπουν, όπως επισημαίνει, υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των δήμων… σε άλλους Ο.Τ.Α. ή υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως, επίσης, τη δυνατότητα των ΟΤΑ να χρησιμοποιούν και ιδιώτες για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων.

Την  ανακοίνωση (16/5/2011) και μάλιστα με την ένδειξη «Κατεπείγουσα» της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: http://www.poeota.gr/index1.html