Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Σελεπίτσαρι (Κοκκινόβραχος)


Εμείς οι κάτοικοι του Κερατσινίου που διαμένουμε στην περιοχή Σελεπίτσαρι (Κοκκινόβραχος) διαμαρτυρόμαστε στην Δημοτική αρχή για αδιαφορία σε ότι αφορά τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό  και καμιά διοίκηση έως τώρα δεν έχει προχωρήσει σε εργασίες για την επίλυση τους, παρά τις επίμονες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τους κατοίκους.

Τα βασικά προβλήματα της περιοχής μας που είναι επείγοντα και η αντιμετώπιση τους δεν μπορεί να περιμένει άλλο είναι:
1) Το οδόστρωμα είναι σε απελπιστική κατάσταση και θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή η κατάσταση δημιουργεί κινδύνους και για τους πεζούς και βέβαια για τα αυτοκίνητα. Η ασφαλτόστρωση σε συνδυασμό με αλλά αναγκαία μετρά είναι άμεση ανάγκη.
2) Υπάρχει  έλλειψη φωτισμού και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και δημιουργούνται προβλήματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ως κάτοικοι 2ης κατηγορίας.
3) Ο χώρος του λόφου που βρίσκεται απέναντι από τα σπίτια μας μετατρέπεται καθημερινά, όλο και περισσότερο σε σκουπιδότοπο, σε εστία ρύπανσης. Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του, μετατροπής του σε χώρο πράσινου, ψυχαγωγίας και παιχνιδιού για τα παιδιά μας.
4) Υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην περιοχή που δημιουργούν ποικίλα προβλήματα. Χρειάζεται να μαζευτούν άμεσα.

Η διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια αδιαφόρησε για την περιοχή μας. Αυτή την φορά τι θα κάνει η Διοίκηση του Δήμου;
Βαρεθήκαμε τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που έχουν σαν αποτέλεσμα να ζούμε ως πολίτες β’ κατηγορίας. 

Έχουμε φτάσει πια σε απόγνωση και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο αυτά που μας ανήκουν διότι είμαστε δημότες Κερατσινίου... Πληρώνουμε τους φόρους μας και τα τέλη μας και θεωρούμε ότι πρέπει να μας ανταποδίδονται μέσα από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής προς όφελος των οικογενειών μας και του τόπου μας.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής μέχρι τώρα δείξαμε υπομονή, η όποια όμως αρχίζει να εξαντλείται. Είστε ήδη 5 μήνες στη διοίκηση του Δήμου, άλλα μας λέγατε προεκλογικά. Η αδιαφορία σας δυστυχώς ταυτίζεται με τη λογική του πρώην Δημάρχου;

Περιμένουμε ουσιαστικό έργο. Οι παραλείψεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών ρήμαξαν την περιοχή μας. Περιμένουμε έργο και καθημερινή πάλη για τα προβλήματα των δημοτών και όχι άκρατη υποσχεσιολογια!  Δεν θέλουμε σωτήρες της τοπικής πολίτικης, αλλά ανθρώπους που θα σκύβουν στα προβλήματα, θα δίνουν λύσεις δεν θα λένε ψέματα.

 Θα είμαστε μαζί σας όσο βελτιώνετε την ποιότητα της ζωής στην πόλη μας και απέναντι σας όσο συνεχίζεται η απραξία και το τέλμα…
                                        Εκ μέρους κατοίκων της περιοχής
                                                                                                    Βαρβάρα Σεβδαγιάν