Κυριακή 1 Μαΐου 2011

1η Μαΐου: Μέρα τιμής και αγώνων


Δελτίο τύπου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. ...Καθυστερημένα το δημοσιεύουμε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!
1η Μαΐου: Μέρα τιμής των αγώνων και των θυσιών των εργαζομένων για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους. Δικαιωμάτων με βάση τα οποία αναδείχτηκαν πανανθρώπινες αρχές και αξίες των κοινωνιών μας.
1η Μαΐου μέρα αντίστασης απέναντι στην αμφισβήτηση των κοινωνικών κατακτήσεων, του κράτους πρόνοιας, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
1η Μαΐου μέρα πάλης ενάντια στη δραματική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης στις εργασιακές σχέσεις.
1η Μαΐου μέρα αμφισβήτησης των μοντέλων επανάπαυσης, ατομικότητας και άρνησης της αλληλεγγύης και της συλλογικής πάλης.
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας της πόλης μαςΕΝΩΝΟΥΜΕ την αγωνία, τη φωνή και τη δράση μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να πάνε χαμένοι οι ΑΓΩΝΕΣ γενεών. Δεν θα δεχτούμε την παραμικρή συρρίκνωση των κοινωνικών κατακτήσεων. Δεν θα συνυπογράψουμε την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας, ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο πλάι των εργαζομένων όλης της Ελλάδας.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ συλλογικά – ενωτικά – αποφασιστικά.
Την κρίση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς και δεν θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουμε γι’ αυτή.                                                              Το Γραφείο Τύπου  Κερατσίνι, 29/4/2011