Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ - ΕΚΠΛΗΞΗ (;) ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ

ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτ.Συμβούλου- π.Αντιδημάρχου
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας μία έκπληξη (;) περίμενε τον φίλο Γιώργο Τσιρίδη, πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους που δεν γνώριζαν τις εσωτερικές συζητήσεις στην παράταξη " ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ", αλλά και μια σειρά ενεργούς πολίτες που δεν περίμεναν τέτοια συμπεριφορά του Δημάρχου Λουκά Τζανή απέναντι στην πρότασή τους, την διαθεσιμότητά τους και την θέλησή τους να προσφέρουν. Αναφέρομαι στην πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Γ.Τσιρίδη να συγκροτηθεί μία ευρεία Επιτροπή που θα συζητάει, θα επεξεργάζεται θέματα και απόψεις και συνολικά θα προσπαθει να προωθήσει μαζί με την Δημοτική Αρχή την Ανάπλαση των Λιπασμάτων.
Επρόκειτο για μία πρόταση που είχε αναδειχθεί στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου " Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ", στην οποία συμμετείχαν κοντά στους 200 πολίτες που ειχαν συμφωνήσει να κατατεθεί μία τέτοια πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σημειωτέον δε, ότι μία τέτοια Επιτροπή στο πλαίσιο του Δήμου Δραπετσώνας λειτουργούσε επί σειρά ετών και ότι τώρα πια ήταν ευκαιρία να αναθερμανθεί η λειτουργία της, αλλά και να διευρυνθεί πολιτικά, αυτοδιοικητικά - παραταξιακά, κοινωνικά και γεωγραφικά στο πλαίσιο του ενιαίου πια Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ενώ η Ανάπλαση της περιοχής έχει αναδειχθεί σε στρατηγικής σημασίας παρέμβαση για τη ανάπτυξη όλης της ευρύτερης περιοχής Πειραιά και υπάρχει η αίθηση ότι αναμένονται εξελίξεις.




Κι' ομως, ο "ευαίσθητος" απέναντι στην συμμετοχή των πολιτών και την διαφάνεια Λουκάς Τζανής απέρριψε δίχως πολλά, πολλά την πρόταση !
"Έχουμε πολλές Επιτροπές" σημείωσε και "έστειλε αδιάβαστους" όσους είχαν ψευδαισθήσεις περί των ευαισθησιών του νέου Δημάρχου".
Φαντάζομαι - ελπίζω ότι ιδιαίτερα προβληματίστηκαν όσοι από τον χώρο της Αριστεράς στήριξαν την υποψηφιότητά του. Γιατί όμως φέρθηκε τόσο άκομψα, αυταρχικά ο κύριος Τζανής; Μήπως γιατί τον συμβούλευσαν λάθος; Μήπως γιατί υποτίμησε την πρόταση η μήπως γιατί δεν το σκέφτηκε καλά;

ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Θα ήταν αφέλεια να αναζητηθεί απάντηση σε τέτοια επίπεδα. Ο κύριος Τζανής φέρθηκε έτσι, γιατί απλά αυτός είναι. Είναι εν ολίγοις ένας αλλαζόνας, ανασφαλής νεοεκλεγμένος Δήμαρχος που αποφεύγει "σαν ο διάβολος το λιβάνι" κάθε πρόταση που δεν την έχει καταθέσει αυτός, κάθε σχήμα που δεν ελέγχει απόλυτα. Φοβάται την αυτενέργεια και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, εκτος και αν αυτοί τρέξουν να υλοποιήσουν ό,τι αυτός θέλει.

Αρκετοί δεν γνωρίζουν τα αντανακλαστικά του και σε μια σειρά άλλα θέματα και για αυτό ένοιωσαν πιθανά έκπληξη
- Δεν γνωρίζουν ότι εδώ και ένα μήνα δεν απαντάει σε έγγραφη ερώτησή μου για το πόσες προσλήψεις έγιναν και μέσα από ποιες διαδικασίες στους πρωτους μήνες διοίκησής του !!

- Δεν γνωρίζουν ότι αρνείται σταθερά να φέρει κορυφαία για τον Δήμο θέματα (ΔΕΗ, Κέντρο Υγείας, Μετρό) προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώνοντας κιόλας για το περιεχομενο συζητήσεων του με αρμόδιους φορείς !!
- Απέκλεισε εκπαιδευτικούς και χρήσιμους για τη Παιδεία ανθρώπους από τις Σχολικές Επιτροπές Α-βάθμιας και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης, θέλοντας να έχει πλειοψηφία δικτατορικού τύπου με 12 στους 15 !!

Δεν αποτέλεσε λοιπόν έκπληξη για όσους τον ζούμε. Αυτός είναι ο κύριος Λ.Τζανής

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα με την πρόταση για την συγκρότηση της Επιτροπής για τα ΛΙΠΆΣΜΑΤΑ. Η άποψή μου είναι απλή. Να συγκροτηθεί από όσους θέλουν να έχουν ενεργή συμμετοχή, από όσους πιστεύουν ότι τέτοια κορυφαία θέματα δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο ενός Δημάρχου - Αυτοκράτορα, αλλά υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών. Έτσι κι αλλοιώς υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις για να προχωρήσει και κατά την γνώμη μου με μεγάλη επιτυχία. Ας πάρουν την πρωτοβουλία όσοι ιστορικά έχουν συνδέσει την παρουσία τους συμβάλλοντας να προχωρήσει η υπόθεση της Ανάπλασης. Θα τους ακολουθήσουμε πολλοί, μα πάρα πολλοί. Ας μη το "παιδεύουμε"  λοιπόν. Ας προχωρήσουμε. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τον Δήμαρχό μας ...