Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Δύο σημαντικές σνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου


Δύο σημαντικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα αυτή στον δήμο
Κερατσινίου Δραπετσώνας με τηλεδιάσκεψη! 
Οι αποφάσεις είναι αναμενόμενες, έχουν γίνει γνωστές οι θέσεις των περισσοτέρων δημοτικών παρατάξεων  και είναι μονόδρομος οι επιλογές των δημοτικών συμβούλων. Ενδιαφέρον, μπορεί να  έχουν οι τοποθετήσεις και τα νέα στοιχεία που πιθανόν θα παρουσιαστούν.

Σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 19.30μμ με τηλεδιάσκεψη, θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα σκουπίδια και τη συμμετοχή της περιοχής μας : «ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.»

Για το θέμα έχουν γίνει πολλές συνεδριάσεις, έχει εκφραστεί η αντίθεση όλων των παρατάξεων για τη λειτουργία σταθμού μεταμόρφωσης και εργοστασίου αποβλήτων, αλλά τα περιθώρια έχουν στενέψει. Το συμβούλιο θα σχεδιάσει τρόπους αντίδρασης και θα προσπαθήσει να χαράξει μια "γραμμή άμυνας". Βέβαια οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από την πολιτεία και προχωράνε οι σχεδιασμοί, αλλά μέχρι να  ξεκινήσει η λειτουργία μπορεί κάτι να γίνει! Τα περιθώρια για αλλαγή των σχεδίων είναι μικρά, αλλά ..."ποτέ μην λες ποτέ"  ! Μακάρι!
 
Επιπλέον την Κυριακή, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ, γίνονται δύο συνεδριάσεις. Η πρώτη έχει θέμα το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 2021 και η δεύτερη έχει θέμα τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2021 Και οι δύο θα γίνουν με τηλεδιάσκεψη.
 
Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό έχει και τη δική της "μαύρη σελίδα" μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη, τα οποία για μια χρονιά ακόμη παραμένουν αυξημένα, αν και,  υπήρχαν περιθώρια για κάποια ελάφρυνση σε αυτή τη πολύ δύσκολη περίοδο που βρίσκονται οι οικογένειες της πόλης (εδώ). 
Λογικά ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία, μιας και η αντιπολίτευση δεν έχει άλλο δρόμο, αφού σύσσωμη διαφώνησε για τα δημοτικά τέλη!
Το τεχνικό πρόγραμμα, μετά τη διαβούλευση που έγινε, θα συμπληρωθεί και με προτάσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που έχουν κατατεθεί. Άλλωστε γιατί έγινε διαβούλευση; Και εάν γίνει αυτό θα υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση.

ΥΓ. Δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά, μιας και θεωρείται ήδη κεκτημένο, οι συνεδριάσεις θα μεταδοθούν από το κανάλι του δήμου στο youtube!