Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Νέος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων! Που αλλού; Στο Σχιστό


Σε νομοσχέδιο που  θα συζητηθεί στη Βουλή "Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας" κατατέθηκε τροπολογία για προσωρινή χωροθέτηση σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων. 
Μεταξύ των σταθμών που με την τροπολογία θα εγκριθεί η λειτουργία τους είναι ο σταθμός ΣΜΑ του δήμου Πειραιά, ο οποίος θα γίνει, που αλλού, στο ΣΧΙΣΤΟ.
Ουσιαστικά, επανέρχεται η παλαιότερη τροπολογία (Μάιος2020), η οποία είχε αποσυρθεί  μετά τις αντιδράσεις φορέων της περιοχής. εδώ
 
Γενικώς ιδέες για οχλούσες δράσεις εύκολα δρομολογούνται για το Σχιστό. Είναι άλλωστε ανάμεσα στο Κερατσίνι και στο Πέραμα! 
Άραγε στο πράσινο ταμείο, στα ΕΣΠΑ δεν υπάρχουν ιδέες για άλλες χρήσεις, δεν υπάρχουν προγράμματα για πράσινο ή μια μη οχλούσα δραστηριότητα; Έλεος!
 
 
Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας:
 
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Σε νομοσχέδιο που εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή, τελείως αιφνιδιαστικά, ξαναεμφανίστηκε η αδειοδότηση για σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό. 

Καλούμε τους βουλευτές των κομμάτων σε Α και Β Πειραιά να μην αφήσουν να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την συγκεκριμένη υπουργική τροπολογία και να πάψει να μας αντιμετωπίζει ως την πίσω αυλή της Αττικής.
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ο λαός της πόλης δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα.
Όσους νόμους και να περάσετε το Σχιστό και οι γειτονιές μας δεν θα παραμείνουν ο σκουπιδότοπος για όλη την Αττική.
Θα ματαιώσουμε στην πράξη τα σχέδια σας.  ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ!