Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

"ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου"

 Η αγανάκτηση κατοίκων της Δραπετσώνας, της Χαραυγής, της Ευγένειας για τις καρκινογόνες οσμές που προέρχονται από την oilone εκεί στην άκρη της «πολλά υποσχόμενης» Ανάπλασης πλημμυρίζουν το διαδίκτυο.

Οι διαμαρτυρίες πολιτών και δημοτικών παρατάξεων για τις νομοθετήσεις δημιουργίας εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων που θα καλύπτει τους δήμους του μισού λεκανοπέδιου, μα και δημιουργίας νέου ΣΜΑ του δήμου Πειραιά στο ίδιο μέρος, πλημυρίζουν το διαδίκτυο.
Η ανησυχία πολιτών και δημοτικών παρατάξεων για την εξέλιξη μεγάλων έργων που θα παγιώσουν οριστικά την ήδη υποβαθμισμένη θέση του δήμου μας, όπως η επέκταση του σταθμού κοντέινερ της COSCO, η «ολική επαναφορά» σε λειτουργία του νεκροταφείου Ανάστασης, η επαναλειτουργία του εργοστάσιου της ΔΕΗ, περνούν συχνά-πυκνά από το διαδίκτυο.
Σε ολ’ αυτά η δημοτική αρχή με ευθύνη του δήμαρχου κ. Βρεττάκου κωφεύει.
Αποφεύγει πεισματικά να αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού, έκφρασης και αποτελεσματικής εκδήλωσης της αντιπαράθεσης μας με όλες αυτές τις δράσεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγιεινή παραμονή μας στον δήμο.
Γι αυτό ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβούλιου με αποκλειστικό θέμα τον συντονισμό όλων, τον καθορισμό «οδικού χάρτη» δράσης όλων, για να διασώσουμε ότι μπορεί να διασωθεί από τρόπο ζωής μας. 

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αγωνιστούμε τώρα καθυστερημένα για την επαναφορά της καθημερινότητας μας στην κατάσταση που βρισκόταν προ 7ετίας κι όταν το κατορθώσουμε, να ξεκινήσουμε τον αγώνα για να «αλλάξουμε την πόλη», για «καλύτερες μέρες».