Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Κερατσίνι προς Δήμο Πειραιά : "ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΙΣΤΟ"

Στις 4/12/2020 οι βουλευτές, της ΝΔ αυτή τη φορά,  ψήφισαν την τροπολογία του υπουργείου περιβάλλοντος και "φόρτωσαν" την ταλαιπωρημένη περιοχή του Σχιστού με μια ακόμα οχλούσα δράση. Τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά.
Πριν από  μέρες ο περιφερειάρχης Πειραιά ανακοίνωσε στους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων στο Σχιστό! 

Τόσο απλά, χωρίς έλεος, κάθε οχλούσα δραστηριότητα "την στέλνουν", όσοι αποφασίζουν, μακριά από τα σπίτια τους, κατά προτίμηση στο Σχιστό και κατ επέκταση στο Κερατσίνι, στη  Δραπετσώνα, στο Πέραμα. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι ελεύθεροι χώροι, λες και εδώ ζουν διαφορετικοί άνθρωποι που αντέχουν και υπομένουν! Φαίνεται ότι η "λογική μάνδου" έχει διαποτίσει τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις.
Κάπως έτσι, το 1990 ήρθε στο Σχιστό ο ΣΜΑ, αρχικά για τους δήμους του Πειραιά, και σιγά σιγά, με αποφάσεις, ο ΣΜΑ Σχιστού έφτασε να υποδέχεται τα σκουπίδια 22 δήμων. 
Μετά ακολούθησαν οι τόνοι του φωσφογύψου, το παζάρι από το κέντρο του Πειραιά, το νεκροταφείο, ο ΒΙΠΑΣ και βλέπουμε... Και όλα αυτά σε ωραίο περιτύλιγμα!  "Κόσμημα" είπαν ότι θα είναι το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων. Ε, αφού θα είναι κόσμημα γιατί να μην το πάνε πχ. στο Φάληρο, ελεύθερη έκταση είναι με πολλά στρέμματα, ένα "κόσμημα" θα στολίσει την περιοχή! 
 
Τέλος πάντων, συνήθως έτσι γίνεται, χρόνια τώρα, και μάλλον αυτό θα γίνεται! Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ή με απόφαση για το κοινό καλό. Μετά, έρχεται το "χρέος", οι διαμαρτυρίες!  
Βέβαια, οι δυνατότητες πλέον, μετά τη μεγάλη περίοδο εφησυχασμού, είναι περιορισμένες. Την περίοδο που πέρασε, όπου με επαφές και διαβουλεύσεις, παρεμβάσεις η πόλη, η περιοχή έπρεπε να "επανατοποθετηθεί" στα μυαλά όσων αποφασίζουν!  
 
Στο τέλος, έτσι συνήθως κλείνει ο κύκλος, έρχονται και  οι ανακοινώσεις, τα συνθήματα και οι διαμαρτυρίες. Μένει για τις παρέες ότι διαφωνήσαμε, ότι δεν θέλαμε,  αλλά ήρθε κλπ. Και η ζωή συνεχίζεται!  Και σιγά σιγά ξεφουσκώνει το θέμα, ξεπροβάλλουν και άλλα θέματα και οι σκοτούρες και πάμε γι΄άλλα. Τόσο απλά!
...
Ανακοινώσεις έχουν δημοσιεύσει σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η οποία στέλνει σαφές μήνυμα στον Δήμο Πειραιά.
"ο ΣΜΑ του Δήμου Πειραιά ΔΕΝ θα λειτουργήσει στην περιοχή του Σχιστού."
 
Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας:
<ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνησή του, εν μέσω πανδημίας, με μια αιφνιδιαστική τροπολογία που την έβγαλε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή από το μανίκι του, επανάφερε και τελικά ψήφισε μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές την αδειοδότηση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά, στην περιοχή του Σχιστού.
Για όσους δεν γνωρίζουν ο Δήμος Πειραιά έχει στην ιδιοκτησία του ένα οικόπεδο 12 στρεμμάτων χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του μέσα στα σπίτια τα δικά μας και του Περάματος.
Η Δημοτική Αρχή Πειραιά προσπάθησε τον Μάιο να μας μεταφέρει τα σκουπίδια της. Τότε δεν τα κατάφερε. Το κατάφερε σήμερα.
Ο κύριος υπουργός και η κυβέρνησή του έδειξαν με αυτό τον τρόπο ότι θεωρούν τους πολίτες του Κερατσινίου και του Περάματος β’ κατηγορίας. Οι γειτονιές μας για τον κύριο Χατζηδάκη και την κυβέρνησή του μπορούν να δέχονται τα σκουπίδια των άλλων.

Μας αποδεικνύει όλους αυτούς τους μήνες ότι αξιοποιεί τη δύναμη της θέσης του για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν ενάντια στην πόλη καθώς και φιλικές σε αυτόν Δημοτικές Αρχές.


Θα του αποδείξουμε και εμείς με τη σειρά μας ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης δεν ξεχνούν και όταν έρθει η ώρα αντιγυρίζουν με μεγάλη γενναιοδωρία τα «δώρα» που δέχονται. Θα το πούμε για μια ακόμη φορά για να εμπεδωθεί από την κυβέρνηση και όχι μόνο.

  • Ο ΣΜΑ του Δήμου Πειραιά ΔΕΝ θα λειτουργήσει στην περιοχή του Σχιστού. 
  • ΚΑΜΙΑ μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων ΔΕΝ θα λειτουργήσει στο Σχιστό.
    Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, οι δημότες και η δημοτική αρχή!>