Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Συζήτηση επί σοβαρών θεμάτων με βουλευτές και περιφερειακούς συμβούλους!

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, καλεί τους βουλευτές της Α΄& Β΄ Πειραιά και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Πειραιά σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30 για συζήτηση επί των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν και θα απασχολήσουν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. 

Θέματα που απασχολήσουν τους προσκεκλημένους θα είναι : 
α. Η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Σχιστό που ανακοινώθηκε από την περιφέρεια. 
β.Το αίτημα για άμεση μετεγκατάσταση των Oil One και Lafarge, απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης των φορέων (εδώ).
γ. Η λειτουργία του νεκτροταφείου της Ανάστασης και το αίτημα για μετατροπή όλου του χώρου σε χώρο πρασίνου.
δ.Τα σχέδια της Cosco στο λιμάνι και ...ό,τι άλλο προκύψει!
Αλλιώς,  οι «ανοιχτές πληγές» της πόλης και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών δράσης.

Στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα παραβρεθούν(;) οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου. 
Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής με την επιλογή να συμμετέχουν στη συζήτηση και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι εκλεγμένοι επικεφαλής των παρατάξεων εκφράζουν ένα κομμάτι της πόλης και πρέπει να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα σχέδια, τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι βουλευτές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι το επόμενο διάστημα! 

Επιπλέον, σε αυτή την δύσκολη για τη περιοχή συγκυρία,  οι δεσμεύσεις των βουλευτών και των περιφερειακών συμβούλων, εάν υπάρξουν,  θα έχουν ιδιαίτερη αξία. Η συμμετοχή τους σε κόμματα και σε συνδυασμούς, οι αποφάσεις των οποίων θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής για πολλά χρόνια, θα βοηθήσει να γίνουν γνωστές και να προωθηθούν οι θέσεις της πόλης! Επί της ουσίας βέβαια, οι συναντήσεις με βουλευτές θα έχουν κάποια αξία, εάν πέρα από τις φιλοφρονήσεις και το καλογραμμένο δελτίο τύπου που θα ακολουθήσει καταλήξουν σε κάποιο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.  

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η  δημοτική αρχή, αυτή τη χρονική στιγμή, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μετά από καιρό "βαθιάς περισυλλογής" δείχνει αποφασισμένη να μην κυνηγάει τα προβλήματα που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στην περιοχή. Μπαίνει μπροστά, μοιράζει το παιχνίδι, ζητάει και από άλλους να πάρουν την ευθύνη τους. Γενικώς κινείται και αυτό καταγράφεται στα θετικά για την ίδια και για την πόλη. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η ευθύνη των αποφάσεων της επόμενης μέρας είναι κυρίως δική της!