Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Χρ. Βρεττάκου με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

 Με δελτίο τύπου η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι έγινε συνάντηση του Περιφερειάρχη κ.  Πατούλη με τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας. 
Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα θέματα που συζητήθηκαν. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών υποδομών σε περιοχές που είναι για χρόνια υποβαθμισμένες!
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ότι συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΣχιΣτό! 
Επειδή το θέμα είναι σημαντικό για την περιοχή, αναμένουμε και την ενημέρωση από την πλευρά του δήμου για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση! 
Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζοντας και τη θέση της δημοτικής αρχής για τα σκουπίδια στο ΣΧιΣτό (εδώ),  είναι δίκαιο να γνωρίζουν οι δημότες  την ακριβή θέση της περιφέρειας για το εργοστάσιο, εάν διατυπώθηκε στη συνάντηση! Συγκεκριμένα πρέπει να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για την καύση επεξεργασμένων απορριμμάτων, για τους τόνους που θα επεξεργάζεται το εργοστάσιο (πόσες χιλιάδες;), για τα σκουπίδια των δήμων που θα "φιλοξενεί" το εργοστάσιο (πόσων;) και γενικότερα γιατί από τον αρχικό σχεδιασμό των 6 εργοστασίων στο λεκανοπέδιο επιλέχτηκε το Σχιστό και η Φυλή για να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων  σχεδόν ολόκληρης της Αττικής!

Η ενημέρωση από την περιφέρεια: 
Με στόχο τη δρομολόγηση και προτεραιοποίηση έργων ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες, που θα συμβάλλουν στην ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με όλους τους Δημάρχους, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο αυτό συνάντησε τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και η Γενική Διευθύντρια αναπτυξιακού προγραμματισμού, έργων και υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών υποδομών σε περιοχές που είναι για χρόνια υποβαθμισμένες, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και η ανάδειξη της περιοχής.

Ειδικότερα εστίασε στη σημασία δρομολόγησης αναπλάσεων στην περιοχή των παλαιών λιπασμάτων στο Κερατσίνι αλλά και στην περιοχή Καστράκι όπου πλησίον βρίσκεται και αρχαιολογικός χώρος.

Επιπρόσθετα ο κ. Βρεττάκος υπογράμμισε την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής το οποίο ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, αλλά και επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι προτεραιότητα όλα τα έργα που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών και σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα για την περιοχή έχουν ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. «Δώστε μας ώριμες μελέτες και θα προχωρήσουμε στα έργα που χρειάζεστε με γρήγορους ρυθμούς» διαμήνυσε στον Δήμαρχο και επισήμανε πως στόχος είναι η ανάπτυξη περιοχών που έχουν παραμεληθεί για χρόνια όπως το Κερατσίνι με έργα και παρεμβάσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και θα αλλάξουν την όψη της πόλης.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην χαθεί ούτε μία μέρα από την προσπάθεια να γίνει μία ισότιμη και δίκαιη αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική μας» σημείωσε.