Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Νέα σύσκεψη φορέων για τα καζάνια!

H Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος, 
καλούν σε οργανωτική σύσκεψη τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, τους μαζικούς φορείς και τα εργατικά σωματεία των περιοχών μας 
το Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020, στις 6:00μ.μ., στο 20ο Δημοτικό Κερατσινίου (25ης Μαρτίου 206 – 208, Κερατσίνι).

Σκοπός της σύσκεψης είναι οι φορείς
α. να εκτιμήσουν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην περιοχή με τα νέα στοιχεία και τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος που δρομολογούνται στην περιοχή 
 β.να αποφασίσουν την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

<Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς και σε συνέχεια της αγωνιστικής δράσης των προηγούμενων χρόνων με πρωτοβουλία των δύο Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων αναπτύχθηκε μια πλούσια και πολύμορφη αγωνιστική δράση και διεκδίκηση, τόσο στο Πέραμα όσο και στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα για να φύγουν εδώ και τώρα τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας που καταδικάζουν την ζωή και την υγεία των παιδιών μας και την δική μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
 
Με τους αγώνες μας έχουμε κάνει ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως δεν συμβιβαζόμαστε με τα επιχειρηματικά σχέδια που είναι σε εξέλιξη στις γειτονιές μας και αποτελούν κομμάτι των συνολικών σχεδιασμών στο Πειραιά που έχουν στο επίκεντρο το πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες καταδικάζοντας την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.
Ζούμε σε γειτονιές αποκλεισμένες από χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης που είτε δεν υπάρχουν είτε είναι εμπορευματοποιημένοι. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση.
 
Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από τους ενόχους να κρυφτεί ή να μας παγιδέψει για να κερδίσουν χρόνο και να προχωρήσουν ανενόχλητοι την βάρβαρη πολιτική τους που καταδικάζει τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αδειοδοτήσει βιομηχανική δραστηριότητα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας, έχουν εξασφαλίσει παράταση ζωής στα καζάνια του θανάτου καταδικάζοντας την δική μας ζωή.
Περιφέρεια και δημοτικές αρχές καθησυχάζουν τον λαό κάνοντας λόγο για σχέδια σταδιακής απομάκρυνσης των καζανιών χωρίς όμως να απαντάει κανείς πόσο καρκίνο θα αναπνέουν μέχρι τότε τα παιδιά μας για να πλουτίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν. Βάζουμε μπροστά τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού μας.

Απαιτούμε:
· Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα, το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα. Άμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον. Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος και του Κερατσινίου αντίστοιχα, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό των περιοχών μας, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
· Ούτε σπιθαμή παραχώρησης στα επιχειρηματικά σχέδια του Αρμού στο Πέραμα και του χώρου των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα. Να αναπλαστούν με ευθύνη του κράτους. Να γίνει ανάπλαση των εκτάσεων ώστε να αξιοποιηθούν από το λαό του Περάματος, του Κερατσινίου και Δραπετσώνας χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
· Άμεσα μέτρα - στην πράξη και όχι στα χαρτιά - για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικό δρόμο διαφυγής κλπ.
· Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.
· Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Δεν περιμένουμε ούτε λεπτό! Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την υγεία των παιδιών μας και την δική μας!
Τα σύγχρονα δικαιώματα μας δεν παζαρεύονται!!!
mail:goneiskerdrap@gmail.com, mail: enosigoneonperamatos@gmail.com>