Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΣχιΣτο

Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου:
Στο ίδιο έργο θεατές;
1950- 1991: η χωματερή στο Σχιστό φιλοξενούσε τα απορρίμματα όλης της Αττικής.
1992 έως και σήμερα: λειτουργεί ένας σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό, στον οποίο συγκεντρώνονται τα απορρίμματα 18 δήμων για να μεταφερθούν στη Φυλή, όπου συγκεντρώνονται όλα τα απορρίμματα της Αττικής.
2020- ; : Για μια ακόμη φορά η Φυλή και το Σχιστό προτείνονται από την Περιφέρεια Αττικής, εντελώς αυθαίρετα και δίχως να προηγηθεί σχετικός διάλογος, να υποδεχθούν τα απορρίμματα όλης της Αττικής.

Αυτή είναι η δικαιοσύνη τους. Αυτός είναι ο τρόπος που έχουν συνηθίσει οι κυβερνήσεις και οι περιφερειακές αρχές να αντιμετωπίζουν την πόλη μας. Θα τους αφήσουμε;
Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας δηλώνει στην Περιφερειακή Αρχή του κ. Πατούλη αυτό που είχε υπογραμμίσει και στην Περιφερειακή Αρχή της κ. Δούρου: Τα δικά μας σκουπίδια δεν θέλουμε να τα στείλουμε στην αυλή του γείτονα. Όμως σας ξεκαθαρίζουμε ότι και τα σκουπίδια του γείτονα δεν θα τα φέρετε στη δική μας αυλή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πρόκειται να συνεδριάσει για το κρίσιμο αυτό θέμα την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 8 μ.μ., για να δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Φυλή και το Σχιστό δεν θα είναι και αυτό τον αιώνα η πίσω αυλή της Αττικής.