Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Σύσκεψη φορέων της πόλης: ΌΧΙ στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο ΣχιΣτό

Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού Κερατσίνι – Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ για τη Σύσκεψη φορέων της πόλης στις 24/02/2020


<Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/02/2020, στο Δημαρχείο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας. Ο Συνδυασμός μας προφανώς και συμμετείχε. Εξάλλου το πλαίσιο το οποίο κατατέθηκε είναι αυτό που ΕΜΕΙΣ, εισηγηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η πόλη μας πρέπει να πει τέσσερα μεγάλα ΌΧΙ. Όχι στην Επεξεργασία Απορριμμάτων στο Σχιστό. ΟΧΙ στην αδηφάγα επέκταση της COSCO. ΌΧΙ στη λειτουργία του Νεκροταφείου της Ανάστασης. ΟΧΙ, στη λειτουργία Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, δίπλα στον οικιστικό ιστό.
Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων, συντάσσεται με το αυτονόητο αίτημα, για σεβασμό στην ποιότητα της ζωής μας, για σεβασμό στην ιστορία μας, για σεβασμό των πολιτών που κατοικούν σε αυτή την πόλη και δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Χαιρετίζουμε την απόφαση για συγκρότηση επιτροπής αγώνα με συμμετοχή των φορέων αλλά και των παρατάξεων που είναι έτοιμες να αγωνιστούν για την πόλη μας και την προοπτική της.

Στηλιτεύουμε το γεγονός ότι η Δημοτική Παράταξη που αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στις εκλογές, δεν θεώρησε υποχρέωσή της να παρευρίσκεται. Αποδεικνύει την έλλειψη Δημοκρατικής Ευαισθησίας από την οποία διακατέχεται. Στην πολιτική πρέπει να διαλέγεσαι με τους πολίτες, ακόμα και όταν έχεις άλλη άποψη.
Μας ικανοποίησε το κείμενο της Δημοτικής Αρχής, μολονότι ακόμα και σήμερα πιστεύουμε ότι στόχος είναι η εκτόνωση και όχι ο αγώνας. Το καταγράφουμε με την ελπίδα ότι θα διαψευστούμε. Θα είμαστε παρόντες ώστε να μη ζήσει η πόλη ένα ανάλογο έργο με αυτό που έζησε η χώρα το 2015, όταν η κατάργηση των Μνημονίων, έγινε "σκληρή διαπραγμάτευση", και εν συνεχεία " έντιμος συμβιβασμός". 
Στην προοπτική ζωής του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, δεν χωράνε έντιμοι συμβιβασμοί. ούτε διαπραγματεύσεις. Η καταστροφή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Ο Συνδυασμός Κερατσίνι- Δραπετσώνα : ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, θα καταστρώσει σχέδιο δράσης για να στηρίξει τις κινητοποιήσεις του Λαού μας και για να ενημερώσει τους πολίτες. Θα συγκληθεί ανοιχτή συνέλευση του Συνδυασμού, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να εξειδικεύσουμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας.
Στην πόλη έχουν μείνει τρία πράγματα να κάνει ΑΓΩΝΑ- ΑΓΩΝΑ- ΑΓΩΝΑ>