Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Θ.Δρίτσας: "Να ανακληθεί η αγωγή της Oil One..."

 Θ.Δρίτσας: Να ανακληθεί η αγωγή της Oil One εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας
 
«Ενώνω και τη δική μου φωνή, με τη φωνή του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, καταδικάζοντας απερίφραστα την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της ελεύθερης άσκησης των αυτοδιοικητικών καθηκόντων τους», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Διαμαρτύρομαι έντονα και ανησυχώ, στο άκουσμα και μόνο της είδησης ότι, η εταιρεία Oil One κατέθεσε αγωγή εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου», σημειώνει ο Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοτνας ότι «ως βουλευτής Πειραιά, συμμέτοχος επί πολλές δεκαετίες στους αγώνες για τη γενικότερη περιβαλλοντική προστασία και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και ιδιαίτερα της πολύπαθης περιοχής της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, ενώνω και τη δική μου φωνή, με τη φωνή του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, καταδικάζοντας απερίφραστα την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της ελεύθερης άσκησης των αυτοδιοικητικών καθηκόντων τους και δικαιωμάτων τους». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η Περιφέρεια Πειραιά, με τη μέχρι πρόσφατα εκπροσώπησή της από τον αιρετό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, αλλά και ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, δια του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, προς τιμήν τους, έχουν λάβει προ πολλού σοβαρές και υπεύθυνες πρωτοβουλίες θεσμικού χαρακτήρα, για την επιστημονική και υπηρεσιακή διερεύνηση κάθε ρυπογόνου πηγής, που επιβαρύνει αρνητικά ή και μολύνει την ατμόσφαιρα της περιοχής και τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι».
«Η εταιρεία Oil One όπως και άλλες εν δυνάμει ρυπογόνες εταιρείες που λειτουργούν με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις τους στην Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, οφείλουν να συμβάλλουν με απόλυτη διαθεσιμότητα στην έρευνα αυτή», προσθέτει ο ίδιος.
«Να συμβάλλουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ευρύτερη Πειραιώτικη κοινωνία και όχι να καταφεύγουν σε απαράδεκτες εκδικητικές μεθόδους τρομοκράτησης των κατοίκων και των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, μέθοδοι που μόνο ως προσπάθεια ακύρωσης της έρευνας μπορούν να ερμηνευτούν. Σήμερα κιόλας, να ανακληθεί η αγωγή της εταιρείας Oil One εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου» τονίζει ο Θ.Δρίτσας.
Σημειώνεται ότι η Oil One κατέθεσε αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με την οποία διεκδικεί 500.000 ευρώ, κι έναν χρόνο φυλάκιση του Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση. Αυγή