Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

"η δημοτική αρχή να αποσύρει το τελευταίο σημείο από την ανακοίνωση για τις παρελάσεις"

 Σύλλογος εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος Ν. Πλουμπίδης: "η δημοτική αρχή να αποσύρει το τελευταίο σημείο από την ανακοίνωση για τις παρελάσεις"

spe-ploumpidis.blogspot.com 
 αρ. πρωτ. 367 23/10/2019

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με επιστολή του στις 16/10/2019 με αρ. πρωτ. 39925 απευθυνόμενος στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζει τις τελικές αποφάσεις που σχετίζονται με τη διεξαγωγή παρελάσεων. 


Η επιστολή αναφέρει ότι οι τελικές αποφάσεις πάρθηκαν ύστερα από σύσκεψη και διεξοδική συζήτηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.
Οι τελικές αποφάσεις πράγματι επιλύουν προβλήματα και ρυθμίζουν θέματα που εκκρεμούσαν από την εποχή της συνένωσης των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και επιπλέον δίνουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ασφάλειας των μαθητών που ήταν υπαρκτός λόγω του συνωστισμού από τη μαζική παρουσία πλήθους.
 

Όμως, το τελευταίο ρυθμιστικό σημείο από τα επτά συνολικά που ορίζονται περισσότερο δημιουργεί προβλήματα παρά επιλύει, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τα υπόλοιπα έξι.
Συγκεκριμένα το τελευταίο σημείο αναφέρει : «όποιες σχολικές μονάδες επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν και στις δύο επετείους».

 
Με αυτή τη στάση ο δήμος αποποιείται την ευθύνη του κεντρικού σχεδιασμού και μεταφέρει την ευθύνη στις σχολικές μονάδες και στους συλλόγους διδασκόντων.
Υπάρχει δηλαδή ορατός ο κίνδυνος κατηγοριοποίησης των σχολείων σε αυτά «που επιθυμούν» και σε αυτά «που δεν επιθυμούν» με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την ανατροφοδοτική σχέση του σχολείου με την κοινωνία και κυρίως με τους γονείς και τους μαθητές.


Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών επικοινωνώντας με διευθυντές σχολείων ενημερωθήκαμε ότι η τελευταία πρόταση δεν ήταν στις αποφάσεις της σύσκεψης έτσι όπως έχει διατυπωθεί και οι ίδιοι δε συμφωνούν με αυτή.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει το τελευταίο σημείο και να εμμείνει στις άλλες ρυθμίσεις που κινούνται σε σωστή κατεύθυνση.