Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Καθαρές κουβέντες...

του Ζαχαρία Ζούπη

Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε ένας που έχει συνδέσει το όνομά του με την Αυτοδιοίκηση, με τους αγώνες για τα προβλήματα της πόλης και την Δημοκρατία, δεν μπορεί παρά να καταδικάσει την αγωγή της OIL ONE κατά του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Δεν μπορεί να υπάρχει δεύτερη σκέψη σ΄αυτό, δεν μπορεί να υπάρχει άλλη στάση. Είμαστε όλοι μαζί, επειδή δεν θέλουμε οι Δήμαρχοι να δρουν υπό τον φόβο της ποινικοποίησης. Τελεία και παύλα. Ο κ. Μελισσανίδης θα μας έχει απέναντί του.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ. ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
Από εκεί και πέρα και στο όνομα της αυτονόητης συμπαράστασης στον Δήμαρχο για την αγωγή, δεν μπορεί να υπάρχει ξέπλυμα σημαντικών ευθυνών του Δημάρχου για καθυστερήσεις, ολιγωρίες απέναντι σε θέματα.
- Για 5 χρόνια δεν είπε τίποτα, δεν επέτρεψε να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Νεκροταφείου της Ανάστασης, ούτε ξεκίνησε να συζητάει με τον Δήμο Πειραιά. Το φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ο Δήμος Πειραιά συζητάει πια την επαναλειτουργία του!
- Όλα αυτά τα χρόνια και ενώ η OIL ONE έπαιρνε ότι άδεια και ότι παράταση ήθελε "περπατώντας", με την προηγούμενη Κυβέρνηση σύμμαχο και έχοντας απέναντι χαλαρές αντιδράσεις, ποτέ δεν έγινε συνάντηση του Δημάρχου και εκπροσώπων όλων των δημοτικών κινήσεων - κάτι που θα έδειχνε την ομόθυμη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου- με τον κ. Μελισσανίδη. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Επιχειρηματία και μάλιστα ουκ ολίγες φορές μόνος του ή συνοδευόμενος από άτομα της παρέας του. Γιατί; Ταυτόχρονα οργανώνοντας συναυλίες ακριβώς στον χωρο του καζανιού της OIL ONE ουσιαστικά εξωράιζε την λειτουργία του Διυλιστηρίου, "ξεχνώντας ταυτόχρονα ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί ως χώρος επικινδυνότητας ΣΕΒΕΖΟ !!!!
- Όλα αυτά τα χρόνια εμφανιζόταν "άνετος" απέναντι σε καταγγελίες ότι το υπέδαφος του χώρου όπου γινόταν και γίνονται εκδηλώσεις, εμφανίζει επικινδυνότητα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αρνήθηκε να αναθέσει στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ έρευνα αν υπάρχει κίνδυνος ραδιενέργειας.
- Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα για την Ανάπτυξη στην πόλη, για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατάρτισης ολοκληρωμένης πρότασης για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων με στόχο την αναβάθμιση του Περιβάλλοντιος αλλά και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ευαισθησία του για την ανεργία στην περιοχή περιορίστηκε στους εκατοντάδες διορισμούς συμβασιούχων, κάτι που θα οδηγήσει - εδώ είμαστε να το δούμε - σε οικονομικό κραχ τον Δήμο.
- Επί τρία χρόνια δεν έβγαινε άκρη για τις οσμές στην Δραπετσώνα. Δήμαρχος, Ελεγκτές Περιβάλλοντος, κλιμάκια της Περιφέρειας που έκαναν ελέγχους δεν έβρισκαν τίποτα!!!!! Επί τρία χρόνια......

- Για την COSCO: Θα είχε αξία να μας πει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης πόσες φορές συζητήθηκε το θέμα των επενδύσεων στις συσκέψεις του με Δημάρχους της Περιοχής και σε τι είχαν καταλήξει, αν είχαν γίνει συναντήσεις στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ή στα γραφεία της COSCO. 
Αυτά γιατί τώρα ο Δήμαρχος εμφανίζεται ξαφνιασμένος από το masterplan, ενώ κάποιοι ανακάλυψαν ότι κακώς υπάρχει γενικώς η COSCO ή ότι πρέπει να αντιταχθούμε γενικώς κατά των επενδύσεών της.

ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΣΧΕΔΙΟ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΣΑΦΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ..
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.πηγή