Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο

Ανακοίνωση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους Α΄ και Β΄ Πειραιά για το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο και την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων

Ανακοίνωση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους Α' και Β' Πειραιά για το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων

Είμαστε απέναντι στο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο γιατί:
επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές.
βάζει σε μόνιμη "πρέσα" τους μισθούς.
θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Ταυτόχρονα είναι επικίνδυνη η δυνατότητα που δίνει στα Δημοτικά Συμβούλια, "κατά την κρίση"τους και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρούν σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στέρεων αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Ανοίγει κι άλλο ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης με αποτέλεσμα ο λαός στις γειτονιές να ακριβοπληρώνει για υποβαθμισμένες και μακριά από τις ανάγκες του υπηρεσίες, ενώ θα οξυνθεί και η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους δήμους.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα νομοσχέδιο που αποσπά τα συχαρίκια των εργοδοτών, που ικανοποιεί τις αξιώσεις του κεφαλαίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται αυτή η διάταξη για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζικά να συνεχίσουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να διεκδικήσουν σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
Υπάρχει η αγωνιστική παρακαταθήκη από τις πρόσφατες απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, από το συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη.

Διεκδικούμε:
Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
Καμία ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!
Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, με προσυγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 10:30πμ στην πλατεία Βάθης.

Όλοι στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6:30μμ στα Προπύλαια.
Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους Πειραιά, Νίκαιας- Ρέντη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Σαλαμίνας, Αίγινας.