Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Η παρέλαση θα γίνει στη Δραπετσώνα!

Για μια ακόμα φορά, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι η παρέλαση θα διεξαχθεί στη Δραπετσώνα, στη Λεωφόρο Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κεντρικό δρόμο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας.
Παράλληλα,  για πρώτη φορά για την καλύτερη οργάνωση των παρελάσεων των εθνικών επετείων ρυθμίστηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις παρελάσεις στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Οι ρυθμίσεις έγιναν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής μετά από διαβούλευση και αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων. 

Οι τελικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής αναλυτικά αναφέρουν : 
  1. Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου να πραγματοποιείται στην κοινότητα Κερατσινίου, ενώ της 28ης Οκτωβρίου στην κοινότητα Δραπετσώνας. 
  2. Και στις δύο επετείους θα παρελαύνουν οι σημαίες όλων των σχολείων του Δήμου μας.
  3. Σε κάθε επέτειο τα σχολεία θα παρελαύνουν εναλλάξ μονά – ζυγά. 
  4. Η τοποθεσία των παρελάσεων θα παραμένει πάντα σταθερή και αυτό που θα αλλάζει είναι τα σχολεία.
  5. Τα ειδικά σχολεία θα παρελαύνουν όπου και όποτε το επιθυμούν. Στις περιοχές όπου θα γίνεται η παρέλαση θα γίνεται πάντα και η κατάθεση των στεφάνων τις παραμονές.
  6. Όσα σχολεία επιθυμούν, θα μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο επετείους.>
Οι παραπάνω αποφάσεις έχουν την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, μιας και ρυθμίζουν θέματα που εκκρεμούσαν από τη συνένωση των δήμων Δραπετσώνας Κερατσινίου και επιπλέον δίνουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ασφάλειας των μαθητών λόγω του συνωστισμού εξαιτίας του μεγάλου πλήθους.

 Όμως,  η τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης του δήμου, εάν έχει διατυπωθεί σωστά, "όσα σχολεία επιθυμούν, θα μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο επετείους", αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς! Μεταβιβάζει μια ευθύνη και ακυρώνει τα πρώτα 5 σημεία της απόφασης. Ουσιαστικά ο δήμος αποποιείται την ευθύνη του κεντρικού σχεδιασμού, επιλέγοντας το ρόλο του παρατηρητή. 
Επιπλέον, βάζει εκπαιδευτικούς και σχολεία να συζητούν και να αποφασίζουν κάθε χρόνο για τη συμμετοχή ή όχι και στις δύο επετείους (με ποιο κριτήριο;), αφήνει ένα παραθυράκι "πιέσεων" σε εξωτερικούς παράγοντες και εκθέτει σε κινδύνους τους συλλόγους των διδασκόντων!
Επειδή πραγματικά υπήρξε ενδιαφέρον να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα και για γίνει πράξη "η αγαστή συνεργασία μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διεξαγωγής των παρελάσεων των εθνικών επετείων" καλό θα ήταν να επαναδιατυπωθεί η τελευταία πρόταση ή να αποσυρθεί για να μην υπάρχει παρανόηση από κανέναν!